Doğu ve Güneydoğudaki oda ve borsa

Doğu ve Güneydoğudaki oda ve borsa başkanlarının temasları -Bölgelerdeki oda ve borsa başkanlarınca oluşturulan Kürt Sorununda Odalar ve Borsalar İnisiyatifinin yarın CHP genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile bir araya geleceği bildirildi


DİYARBAKIR (A.A) - Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki oda ve borsa başkanlarının oluşturduğu Kürt Sorununda Odalar ve Borsalar İnisiyatifinin yarın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geleceği bildirildi.
     Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasından (DTSO) yapılan yazılı açıklamada, geçen hafta TOBB Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu eşliğinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Can ile bölge oda ve borsa başkanlarının yarın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelecekleri belirtildi.
     Açıklamada, CHPnin bir zamanlar bölgede birinci parti olduğunu, bölgenin bugün CHPden ahde vefa beklediğini kaydederek, şu ifadelere yer verdi:
     Bilindiği gibi CHP bir zamanlar bölgemizde birinci partiydi. Bölgemiz CHPnin olumlu politikalarına her zaman destek verdi. En son sayın Erdal İnönü döneminde SHP yine bölgede birinci parti olarak çıkmıştı. Bölge halkı her zaman olumlu politikaları destekledi. Bugün CHP, o yıllardaki çizgisine yaklaşsa yine gerekli ilgiyi görebilecektir. Bölge halkı, şiddet ortamının sona ermesi için CHPnin rol üstlenmesini bekliyor. Bu anlamda CHPden ahde vefa bekliyor. Bölgeyi iyi bilen temsilciler olarak bizde CHPden çözüm yolunu açıcı bir çaba bekliyoruz.
     Açıklamada, inisiyatifin görüşmeden sonra bir açıklama yapmasının beklendiği belirtilerek, Ekim ayının başında bölge ticaret odaları ve borsa temsilcilerinin bir araya gelerek müzakere çağrısında bulundukları anımsatıldı.
    
     Muhabir: Meral Özdemir
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Doğu ve Güneydoğudaki oda ve borsa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER