DOGÜNSİFED Genel kurulu Diyarbakırda yapıldı

DOGÜNSİFED Genel kurulu Diyarbakırda yapıldı -Tek liste ile gidilen seçimde DOGÜNSİFED Başkanlığına GÜNSİAD Başkanı Bedirhanoğlu seçildi


DİYARBAKIR (A.A) - Doğu Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) Olağan Genel Kurulu yapıldı.
     Liluz Otelde gerçekleştirilen ve tek liste ile gidilen Genel Kurulda DOGÜNSİFED Başkanlığına Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜNSİAD) Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu seçildi.
     Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneğinin (TÜSİAD) geçen ay gerçekleşen 43. Genel Kurulunda yönetim kurulu üyeliğine ve aynı zamanda Bölgesel Kalkınma Politikaları ve İş Dünyası Kuruluşları ile İlişkiler Komisyon Başkanlığına seçilen DOGÜNSİFED Başkanı Tarkan Kadıoğlu, seçimden önce yaptığı konuşmada, DOGÜNSİFEDin kurulduğu günden bu yana Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri için oldukça önemli bir rol üstlendiğini belirterek, derneğin bölgedeki iş insanlarını bir araya getirerek bölgenin kalkınması için çalışan, aynı zamanda diğer çalışmalara da katkıda bulunmayı amaç edinen bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi.
    
     -Yaşanan barış sürecinin sonuna kadar destekçisiyiz-
    
     Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerini kapsayan DOGÜNSİFEDin bu bölgelerin en büyük gönüllü sivil toplum kuruluşu olduğunu vurgulayan Kadıoğlu, şöyle dedi:
     Yıllardır gerek bölgelerimizin gerekse de ülkemizin hak ettiği yere gelmesinin önünde engel olan şiddet ortamının son bulması hepimizin en büyük arzusudur. Türkiye son günlerde Kürt meselesinin çözümü yönünde hiç olmadığı kadar önemli bir süreci yaşıyor. Yapılan görüşmeler siyasilerin yaptığı açıklamalar ve toplumun umudu bu sorunun çözümü konusunda ülke olarak güçlü bir iradeye sahip olduğumuzu gösteriyor. Türkiyenin sosyal, siyasal ve ekonomik açıdan dünyanın en önemli ülkelerinden biri olması artık kaçınılmaz. Yeter ki diyalog sürecini sürdürelim, karşılıklı sağduyuya ve barışa olan inancımızı kaybetmeyelim. Bugün yaşanan barış sürecinin sonuna kadar destekçisiyiz. Bölge iş dünyası ve sivil toplum örgütleri olarak diyalog sürecinin devam etmesi, silahların susması ve tek bir gencimizin burnunun bile kanamaması için bizler de her yerde, her alanda elimizden ne gelirse yapmaya hazırız. Anaların yıllardır akan gözyaşlarının dinmesi hepimizin ortak arzusudur.
     DOGÜNSİFED Başkanlığına seçilen Bedirhanoğlu da, bugüne kadar yürütülen faaliyetleri daha ileriye taşımak için çalışacaklarını ifade ederek, tüm üyelere teşekkür etti.
    
     Muhabir: Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber DOGÜNSİFED Genel kurulu Diyarbakırda yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER