DOHAYKOdan İl Müftülüğüne ziyaret

DOHAYKOdan İl Müftülüğüne ziyaret


ADANA (A.A) - Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği(DOHAYKO) Başkanı Nesrin Çıtırıkın, İl Müftüsü Arif Gökceyi ziyaret ettiği bildirildi.
     Müftülükten yapılan yazılı açıklamaya göre, dernek başkanı Çıtırık, müftü Arif Gökceyi ziyaret ederek, 27 Nisan Cuma günü camilerde okutulan Canlılara Şefkat ve Merhamet konulu hutbeden dolayı teşekkür etti.
     İnsanların hayvanlara karşı merhamet ve şefkat duygularını geliştirecek ve onları bu konularda bilinçlendirecek çok önemli bir uygulama gerçekleştirdikleri için Gökceyi kutlayan Çıtırık, Dinimiz, her ne kadar hayvan haklarına dikkatleri çekmiş ve bu konuda insanların sorumlu olduklarını vurgulamışsa da insanlarımızın bu konudaki duyarsız davranışları bizleri üzmektedir ifadelerini kullandı.
     Gökce ise Cuma hutbelerinde, binlerce insana hitap etmenin bilinci ve sorumluluğu içerisinde hareket etmeye çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:
     Bu doğrultuda, sosyal problemleri cami kürsüleri ve minberlerinde ele almak ve insanlarımıza bir bilinç kazandırmak arzusundayız. Bunun için, soyut konulardan çok, yaşadığımız sorunları dile getiren hutbeler okutmaktayız. İnsanın içinde olduğu her konu bizleri ilgilendirir. Açlıktan bir parça ekmek bulamayan insanın derdiyle ilgilenmek zorunda olduğumuz gibi, cami adabı bilmeyen insanlara bunları öğretmek, trafik, sağlık, ticaret gibi konularda insanlarımızın eksikliklerini dile getirmek ve sorumluluk bilinci oluşturmak da bizim görevimiz.
     Bir göz odada ailece hayata tutunmaya çalışan, lokantaların, semt pazarlarının sonunu bekleyerek arta kalan ekmek parçalarıyla karnını doyurmaya çalışan insanlarımız var. Bu insanların öncelikle temel ihtiyaçları karşılanmalıdır. Toplum, bunların sıkıntısını yüreğinde hissetmelidir. Dinimiz, bu duyarlılıkların göz ardı edildiği toplumlara ağır bir vebal yüklemiştir. Bu konularda olduğu gibi, diğer konularda da hassas olmak zorundayız. Çünkü dinin, her alanda sözü vardır. Ve onun sözü, haktan, adaletten, sorumluluktan, şefkat ve merhametten yanadır.
     Çıtırık, daha sonra Gökceye teşekkür belgesi takdim etti.
     (VOL-AG)
<< Önceki Haber DOHAYKOdan İl Müftülüğüne ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER