DOHAYKOnun Bizim Köyün Çocukları Projesi

DOHAYKOnun Bizim Köyün Çocukları Projesi -Proje sorumlusu üniversite öğrencisi, çevrenin ve doğanın önemine dikkati çekmek ve köylerdeki çocuklara hayvan haklarını anlatmak için köpeğiyle bisikletle Türkiye turuna çıktı (Fo


ADANA (A.A) - Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar Öğretmenliği Bölümü 2. sınıf öğrencisi İlker Güney, Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneğinin (DOHAYKO) Bizim Köyün Çocukları Projesi kapsamında, çevrenin ve doğanın önemine dikkati çekmek ve köylerdeki çocuklara hayvan haklarını anlatmak üzere köpeğini de yanına alarak bisikletle Türkiye turuna çıktı.
     Proje sorumlusu İlker Güney (25), projeye katkıda bulunan Ceyhan Belediyesinin önünden tura çıkmadan önce yaptığı açıklamada, gezisinin 92 gün süreceğini söyledi.
     Mersin, Antalya, Muğla, Aydın, İzmir, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rizeden sonra Artvinde sonlandıracağı turda yaklaşık 4 bin kilometre pedal çevireceğini belirten Güney, şöyle konuştu:
     Kentlere sıkışan, yalnızlaştırılmış çocuklara daha güzel bir Anadolunun var olduğunu, insanlarla hayvanların bir arada barış içerisinde yaşayabileceklerini anlatmayı kendime görev edindim. 92 gün sürecek gezide 46 köyümüzü ziyaret ederek oralardaki çocuklarımıza ulaşmaya çalışacağım. Günaşırı uğrayacağımız köylerimizde öncelikle köy muhtarlarıyla ve köyün ileri gelenleriyle görüşüp proje bilgilendirmesinin ardından çocuklarla bir araya gelip onlarla gezip bisiklet sürüp oyunlar oynayıp sohbet edeceğiz. Köy meydanlarında ya da muhtarlığın uygun göreceği bir mekanda film animasyon, belgesel, çizgi film ve hayvan hakları proje filmleri gösterimi yapacağım.
     DOHAYKO Başkanı Nesrin Çıtırık ise projeyle köylerde insanlarla hayvanların barış içinde yaşayabildiklerini, bu yaşam tarzının şehirlere de taşınmasına çalışılacağını söyledi.
     Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de DOHAYKOnun projesini insani bulduklarını ve her türlü desteği vermekten gurur duyduklarını belirtti.
     Daha sonra, Güney, köpeği Suziyle bisikletle yola çıktı.
    
     Muhabir: İrfan Kurt / Ali Güreli
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber DOHAYKOnun Bizim Köyün Çocukları Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER