Doktorların çabası Muhammedi hayata bağladı

Doktorların çabası Muhammedi hayata bağladı -Konyada kafa içindeki suyun artması nedeniyle hastaneye kaldırılan 15 yaşındaki Muhammed Develi, durumu ağırlaşınca hava ambulansıyla başka bir hastaneye sevk edilmek istendi -Bu sırada


KONYA (A.A) - Akşehir ilçesinde kaldırıldığı hastanede durumu ağırlaşınca hava ambulansıyla başka bir hastaneye sevk edilmek istenen Muhammed Develi, kalp atışları zayıflayınca nakilden vazgeçilerek ameliyata alındı. Yapılan ilk kritik müdahalenin ardından üç aylık tedavisi tamamlanan Develi, doktorlarını ziyaret etti.
     Muhammed Develiye (15), Akşehir Devlet Hastanesinde başındaki su miktarının artması olarak açıklanan Hidrosefali teşhisi konuldu.
     Tedavisine başlanılan Develinin şikayetlerinin artması ve durumunun ağırlaşması üzerine ambulans helikopterle Konyaya sevkine karar verildi.
     Hava ambulansına bindirilirken Develinin kalp atışları zayıfladı. Yolda hayatını kaybedebileceği düşünülen gencin, tekrar Akşehir Devlet Hastanesine götürülmesine karar verildi.
     Hastanenin Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Minoğlu, hastayı vakit kaybetmeden ameliyata aldı.
     Ameliyatın ardından hayati tehlikeyi atlatan ve hava ambulansıyla Konyadaki daha donanımlı bir hastaneye sevki yapılan Develi, üç aylık tedavisinin ardından sağlığına kavuşunca, kendisine ilk müdahaleyi yapan doktorları ziyaret etti.
     Develi, hastaneye yattıktan sonra hiçbir şeyi hatırlamadığını, tedavinin ardından bazı hareketleri kısıtlı olarak yapsa da hayatta kaldığı için mutlu olduğunu söyledi.
    
     -Bu kararı vermek oldukça zordu-
    
     Ameliyatı gerçekleştiren Mustafa Minoğlu ise bir hayatı daha kurtarmış olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.
     O an riskli bir karar almak zorunda kaldığını ifade eden Minoğlu, şunları kaydetti:
     Hastamız, tam hava ambulansına bindireceğimiz sırada bilincini tamamen yitirdi. Bu şekilde ambulans helikoptere bindirildiğinde havada solunum ve kalp durması sorunu öngördüğüm için aileye bir müdahale yapma teklifinde bulundum, onlar da kabul etti. Hastaneye geri döndüğümüz sırada hastamızın kalbi ve solunumu durdu. Ameliyatla gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra Konyaya sevk ettik. O riskli kararı vermemiş olsaydık hastamız belki de şu an hayatta olmayacaktı. Bu kararı vermek oldukça zordu. Biraz riske girdik ancak Muhammedi sağlıklı görünce de mutlu olduk.
     Baba Mehmet Develi ise çocuklarını hayata bağlayan doktorlara her gün dua ettiklerini dile getirdi.
    
     Muhabir: Bayram Uygun / Mümin Altaş / Metin Bolat
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Doktorların çabası Muhammedi hayata bağladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER