Dokuma işçileri turneye çıktı

Dokuma işçileri turneye çıktı -Buldanda dokuma işçilerinin oluşturduğu tiyatro grubu oyunlarını, çevre ilçelerde de sahnelemeye başladı


DENİZLİ (A.A) - Buldanda bir grup dokuma işçisinin eğlenmek amacıyla kurduğu tiyatro grubu, profesyonel tiyatrolar gibi turnelere çıkmaya başladı.
     Tezgahlarda kumaş dokuyup, dikim yapan Buldanlı dokuma ustaları, ilçede 1950li yıllarda dokuma ustaları tarafından başlatılan tiyatro geleneğini, kurdukları Doğal Hayat Buldan Tiyatro Ekibi ile yaşatmaya çalışıyor. Buldan Ali Tunaboylu Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi toplantı salonunda gösterilere hazırlanan ekip, profesyonel tiyatrolara taş çıkartırcasına turnelere hazırlanıyor.
     AA muhabirine açıklamada bulunan Doğal Hayat Buldan Tiyatro Ekibi yönetmeni Ferhan Okan Demirbağ, dokuma ustası 15 kişiden oluşan topluluğun kurulduğu günden bu yana Buldanda 7 oyunu toplam 27 kez sahneye koyduktan sonra artık profesyonel tiyatrolar gibi turnelere çıkmaya başladığını söyledi.
     Ocak ayında Buldanda sergiledikleri Mavi Çaydanlık isimli komediyi Güney ilçesinde de sahnelemeye başladıklarını, oyunlara halkın gösterdiği ilgiden çok memnun olduklarını ifade eden Demirbağ, oyunu başka ilçe ve şehirlerde de oynamak üzere çalışma başlattıklarını ifade etti.
     Demirbağ, Turnelerimize ara vermeden devam etmek istiyoruz. Sırada Sarayköy ve Denizli merkez var dedi.
    
     Muhabir: Samet Kıyak / Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber Dokuma işçileri turneye çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER