Dostluk Barajı köprüsüne Suriye mayını

Dostluk Barajı köprüsüne Suriye mayını -Türkiye-Suriye sınırından geçen Asi Nehri üzerindeki köprünün Suriye tarafına variller içinde patlayıcı yerleştirildi -Köprünün girişini dikenli tellerle çeviren Suriye askerlerinin bölgey


HATAY (A.A) - Türkiye-Suriye sınırından geçen Asi Nehri üzerinde bulunan Altınözüne bağlı Hacıpaşa beldesindeki köprünün Suriye tarafına variller içinde patlayıcı yerleştirildi.
     Lübnan sınırındaki Bekaa Vadisinden doğup, Suriyeden geçerek Hatayın Samandağ ilçesinde Akdenize dökülen Asi Nehri üzerinde 6 Şubat 2011de temeli atılan Dostluk Barajında çalışmalar Suriyede yaşanan olayların ardından durdu.
     Altınözüne bağlı Hacıpaşa beldesi mevkisinde iki ülkeyi birbirine bağlayan yaklaşık 10 metre uzunluğundaki köprü ise muhalifler ve Suriyelilerin geçişini engellemek için Suriye ordusunca kapatıldı.
     Köprünün Suriye tarafına dikenli tel çeken Suriye ordusunun, köprünün girişine de variller içinde patlayıcı yerleştirdiği bildirildi.
     Varillerin çevresini de dikenli tellerle çeviren Suriye askerlerinin, bölgeye üzerinde mayın yazılı bir tabela yerleştirdiği görüldü.
     Köprünün hemen karşısındaki Ziyaret Karakolunda durumu gözleyen Türk askeri yetkilileri de bu alana tarım işçileri ve diğer vatandaşlarının girmemesi için köprüye kadar giden yolun girişine demir kapı yaparak, Yasak Bölge Girilmez yazılı tabela astı.
     Asi Nehri üzerinde 1970li yıllardan bu yana Suriye ile ortaklaşa kurulması gündemde olan Dostluk Barajının temeli 6 Şubat 2011 pazar günü atılmıştı.
     Altınözü ilçesine bağlı Ziyaret köyüne 2 kilometre uzaklıkta, kotu 103 metre, zeminden yüksekliği ise 22,5 metre olacak barajın yaklaşık 45 milyon liraya mal olacağı ifade edilmişti.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: İsa Sansar / A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Dostluk Barajı köprüsüne Suriye mayını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER