DP Genel Başkanı Uysal:

DP Genel Başkanı Uysal: -Siyaset zor bir süreçtir. Her türlü riski, sorumluluğu ile beraber karşıdan gelebilecek isnatlara zaman zaman maruz kalırsınız


BURSA (A.A) - Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Siyaset zor bir süreçtir. Her türlü riski, sorumluluğu ile beraber karşıdan gelebilecek isnatlara zaman zaman maruz kalırsınız dedi.
     Uysal, geçen hafta temizlik ihalesinde yolsuzluk iddiasıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Demokrat Partili Orhangazi Belediye Başkanı İsmail Tartarı makamında ziyaret etti.
     Yaşanan süreç nedeniyle Tartar ve ekibine geçmiş olsun dileğinde bulunmak amacıyla ziyarette bulunduğunu söyleyen Uysal, Siyaset zor bir süreçtir. Her türlü riski, sorumluluğu ile beraber karşıdan gelebilecek isnatlara zaman zaman maruz kalırsınız. Ama ne yaptığınızı biliyorsanız bu tür insanların hiçbir önemi olmaz diye konuştu.
     Tartara güvendiklerini ve inandıklarını söyleyen Uysal, şunları kaydetti:
     Kendisine inandığımız kadar Türk adaletine de güveniyoruz. Önemli olan Türkiyede son zamanlarda yapılan bu tür soruşturmaların, milletimizin nezdinde adeta muhalif partilere operasyon yapılıyormuş gibi bir algının oluşturulmasına ön ayak olan, olabilecek usul ve esaslarla yapılıyor olması bizi üzmüştür. Türkiyede herkesin hukukundan emin olduğu, yargının zedelenmediği bir dönemin temennisi içindeyiz. Ama maalesef yara alacak şekilde yürütülen süreçler, başka illerde ilçelerde olduğu gibi son olarak Orhangazide gerçekleşmiştir. Alnının akıyla bu hizmetleri yapma iradesini ortaya koymuş, var gücüyle davası olanların başka kaygısı olmaz derler. Hakikaten belediye başkanlarımız da millete hizmetin davasını güderek, bu imkanları milletin lehine kullanmaya var gücüyle çalışıyorlar.
     Bu tür işleri insanların itibarlarıyla oynayacak negatif süreçler haline dönüştürmenin ülkede adet haline geldiğini iddia eden Uysal, İstisnai durumlar esas haline geldi. Kamu sorumluluğu taşıyan seçilmiş insanların hangi usullerle bu tür soruşturmalara muhatap olacağı açıkken, bir takım yerleşik teamülleri çiğneyerek yapılan işler, gereken cevabı milletten de görür dedi.
     Uysal, milletin aklıselimi ile herkesi değerlendirdiğini belirterek, Hizmetlerini de değerlendirir. Yeter ki meşru çizgilerden kimse ayrılmasın. Gücü millette arayacağız. Milletten başka sığınacak yerimiz yok. Millet de gereğini her zaman yapmıştır. Bugün de yapacaktır ifadelerini kullandı.
     İsmail Tartar ise kendisine destek verenlere teşekkür etti. Duygulanması nedeniyle konuşmasını yarıda kesen Tartara, odada bulunanlar alkışlarla destek verdi.
    
     Muhabir : Musa Öztürk / Umut Özgan
     Yayıncı : Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber DP Genel Başkanı Uysal: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER