DP Genel Başkanı Uysal:

DP Genel Başkanı Uysal: -Zorlama birtakım zamanlamayla yerel seçimin tarihini değiştirmek Türkiyede son dönemde bir alışkanlık olarak ortaya çıktı


MUĞLA (A.A) - Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Zorlama birtakım zamanlamayla yerel seçimin tarihini değiştirmek Türkiyede son dönemde bir alışkanlık olarak ortaya çıktı dedi.
     Uysal, eski Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadonu evinde ziyaret etti, ardından Bitez beldesinde düzenlenen yemeğe katıldı.
     Burada gazetecilere açıklama yapan Uysal, Kocadonun hiç kimsenin ne vicdanında ne zihninde kabul görmeyecek bir sürece tabi tutularak soruşturma geçirdiğini ve belirli bir süre cezaevinde kaldığını hatırlattı.
     Hem Kocadona hem ailesine hem de kendisiyle beraber bu mücadelede dik duran DP teşkilatına teşekkür borcunu ödemek için Bodruma geldiğini belirten Uysal, şöyle konuştu:
     Türk yargısına güvenmek istiyoruz, güveniyoruz. Yargıya güvendiğimiz kadar ondan çok daha fazla değerli belediye başkanımıza güveniyoruz. O açıdan bu süreçler gelir geçer ama bir siyah ile beyaz arasına sıkışan Türkiye gündeminde makulün adı olmuş, makul insanların iradesi olmuş DPnin, insanları bölen, parçalayan değil, belirli müşterekler etrafında Türkiyede bir mutabakat sağlayarak, geleceğe dair muhteşem mazisine uygun şekilde, muhteşem geleceğini inşa edebilmektir iddiamız.
     Uysal, yerel seçimlerin Ekim 2013te gerçekleştirilmesi için yapılmak istenen düzenlemeye de değinerek, Türkiyede, çok uzun süredir, 1980 ihtilalinden sonra yerel seçimler mart ayının son haftasında yapıldı. Kış ortasında, 24 Aralık 1995te genel seçim, 1999da da yerel seçim ile genel seçim beraber yapıldı diye konuştu.
     Türkiyenin bu süreçleri çok rahatlıkla idare edebilecek hem kurumsal kapasiteye hem de siyasi olgunluğa sahip olduğunu anlatan Uysal, O açıdan böyle bir hafıza varken zorlama birtakım zamanlamayla yerel seçimin tarihini değiştirmek Türkiyede son dönemde bir alışkanlık olarak ortaya çıktı ifadesini kullandı.
     Mehmet Kocadon da Uysalın, Anadolunun her ilinden, her ilçesinden, beldesinden ve köyünden tüm DPli hemşehrilerinden kendisine selam ve geçmiş olsun dilekleri getirdiğini kaydetti.
     Kendisinin çok zorlu bir süreçten geçtiğini ve bu süreçte partisinin arkasında dimdik durduğunu ifade eden Kocadon, Bana bir vefa örneği gösterdiler. Bu nedenle partimin bana sahip çıkmasından dolayı gerçekten çok mutluyum. Allah her siyasetçiye yaşarken ne kadar sevildiğini, partisinin sahip çıktığını göstersin. Başkanıma buraya kadar gelerek geçmiş olsun dileklerini sunmasından dolayı teşekkür ediyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce / Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber DP Genel Başkanı Uysal: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER