DP Genel Başkanı Uysal:

DP Genel Başkanı Uysal: -Türkiyenin demokrasi geçmişine rağmen, hala karşıtlık üzerinden kendisini ifade eden bir siyasetin olmasını büyük bir eksiklik olarak görüyorum


İZMİR (A.A) - Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Türkiyenin demokrasi geçmişine rağmen, hala karşıtlık üzerinden kendisini ifade eden bir siyasetin olmasını büyük bir eksiklik olarak görüyorum dedi.
     Uysal, Selahattin Akçiçek Kültür Merkezinde düzenlenen 1. Genç Siyasetçiler Çalıştayında yaptığı konuşmada, siyasi geçmişi olan bir ailede büyümesi, bu alanda eğitim alması ve memleket meselelerini bir mesuliyet davası olarak görmesi nedeniyle siyasete girdiğini söyledi.
     Yerel teşkilatlarda başlayan çalışmalarının genel merkezde devam ettiğini, zor bir süreçten geçerek bugünlere geldiğini dile getiren Uysal, Türkiye gibi pek çok dinamik meselesi olan bir ülkede, her gün şartların değiştiğini göz önünde bulundurduğunuzda, siyasette kendinize sağlıklı bir mecra edinebilmek çok kolay değil diye konuştu.
     Uysal, iktidar ve ana muhalefet partisinin Türkiyeyi iki kampa ayırdığını iddia ederek, şunları kaydetti:
     Merkez sağ, toplumun en geniş paydası. Bu ortak paydada toparlanabilmemizin yolu aksiyonel bir şekilde, nesiniz, kimsiniz bunları ortaya koyabilmektir. Türkiyenin demokrasi geçmişine rağmen, hala karşıtlık üzerinden kendisini ifade eden bir siyasetin olmasını büyük bir eksiklik olarak görüyorum. Neye karşıt olduğumuzdan daha çok, kendimizin nerede olduğunu net bir şekilde ifade etmemiz daha önemli. Bu, Türkiyenin bugünkü meselelerinin aydınlığa kavuşmasında önemli bir süreç olur.
    
     Muhabir: Halil Şahin / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber DP Genel Başkanı Uysal: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER