DPÜ Fen Bilimleri Enstitüsüne öğrenci alımı

DPÜ Fen Bilimleri Enstitüsüne öğrenci alımı -Enstitüsünün 10 ana bilim dalına 260 tezli yüksek lisans, 45 doktora öğrencisi alınacak


KÜTAHYA (A.A) - Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Fen Bilimleri Enstitüsüne, 2012-2013 akademik yılı güz yarıyılı için 260 tezli yüksek lisans, 45 doktora olmak üzere toplam 305 öğrenci alınacak.
     Üniversitenin internet sitesinde yer verilen bilgilere göre, Biyoloji Ana Bilim Dalına 20, Kimya Ana Bilim Dalına 30, Fizik Ana Bilim Dalının 4 bilim dalına 5er, Matematik Ana Bilim Dalının 4 bilim dalına 5er, Maden Mühendisliği Ana Bilim Dalının iki bilim dalına 10ar, Elektrik-Elektronik, Makine ve Seramik mühendislikleri ana bilim dallarına 15er, İnşaat ve Jeoloji mühendislikleri ana bilim dallarına 10ar olmak üzere toplam 175 tezli yüksek lisans öğrencisi kabul edilecek.
     Biyoloji, Kimya, Elektrik-Elektronik, İnşaat, Makine, Seramik ve Jeoloji mühendislikleri ana bilim dallarına 5er, Fizik ve Matematik ana bilim dallarına 20şer, Maden Mühendisliği Ana Bilim Dalında 10, toplamda 85 yabancı uyruklu tezli yüksek lisans öğrencisi alımında bulunulacak.
     Doktora öğrencisi kontenjanları ise Kimya ve Maden Mühendisliği ana bilim dallarında 10ar, Biyoloji ile Elektrik-Elektronik, Makine, Seramik, Jeoloji mühendislikleri ana bilim dallarında 5er olmak üzere toplam 45 kişi olarak belirlendi.
     Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) baraj puanları, tezli yüksek lisans için 55, doktora için 60 olarak tespit edildi.
     Başvurular, gerekli belgelerle 3-12 Eylülde DPÜ Merkez Yerleşke Mühendislik Fakültesi Ek Binası adresindeki enstitüye şahsen yapılacak. Postayla müracaatlar dikkate alınmayacak.
     Bilim-Mülakat Sınavı, ilgili ana bilim dalı başkanlıklarında 17 Eylülde gerçekleştirilecek.
     Alımla ilgili ayrıntılı bilgi, http://www3.dpu.edu.tr/upload/1011075577/files/fbe_ilan_2012_2013_guz_.pdf internet linkinden alınabiliyor.
    
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber DPÜ Fen Bilimleri Enstitüsüne öğrenci alımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER