DSİ 24. Bölge Müdürü Çelenk:

DSİ 24. Bölge Müdürü Çelenk: -"Tuzluca Barajı sayesinde Iğdır Ovasında 700 bin dönüm daha suya kavuşacak"


IĞDIR (A.A) - DSİ 24. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, "Tuzluca Barajı sayesinde Iğdır Ovasında 700 bin dönüm daha suya kavuşacak" dedi.
     Çelenk, Cıyrıklı köyünde düzenlediği basın toplantısında, köy yakınından geçen Aras Nehri üzerine inşa edilecek barajın gövde yüksekliğinin 45 metre olacağını söyledi.
     Barajın 265 milyon metreküp su depolayacağını belirten Çelenk, "Baraj iki çekirdekli, kaya dolgu olarak inşa edilecek. Suya ihtiyaç duyulan haziran, temmuz ve ağustosta nehir neredeyse kuruyor. Kış aylarında suyu depolayıp yazın Iğdır Ovasının sulamasını sağlayacağız. Tuzluca Barajı sayesinde Iğdır Ovasında 700 bin dönüm daha suya kavuşacak. Yakın tarihte barajın proje ihalesini yapacağız ve en kısa sürede inşaatına başlayacağız" diye konuştu.
     Baraj faaliyete geçtiğinde modern sulama tekniklerinin de kullanılacağını vurgulayan Çelenk, şunları kaydetti:
     "Aras, ciddi oranda tortu taşıyan bir nehir. Bu da tahliye ve sulama kanallarını tıkıyor. Baraj faaliyete geçtiğinde bunu engelleyebileceğiz ve Iğdır Ovasında borulu şebeke, damla ve yağmurlu sulama yöntemlerini kullanabileceğiz. Su altında kalacak araziler kamulaştırıldıktan sonra hak sahiplerine ücretleri hemen ödenecek."
     Yeşil Iğdır Sulama Birliği Başkanı Dadaş Yaltı da Iğdır Ovasındaki sulama sorununun baraj sayesinde ortadan kalkacağını belirterek, en kısa sürede inşaata başlanmasını istedi.
    
     Muhabir: Mehmet Karaduman / Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber DSİ 24. Bölge Müdürü Çelenk: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER