DTO İzmir Şubesi Meclis Toplantısı

DTO İzmir Şubesi Meclis Toplantısı -Denizci Çocuk Şenliklerine 2012 yılında da devam edilecek


İZMİR (A.A) - Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Geza Dologh, çocuklara deniz sevgisi ve bilincini aşılamak amacıyla geçen yıl ilkini yaptıkları Denizci Çocuk Şenliklerine bu yıl da devam edeceklerini söyledi.
     Şubenin, Aylık Olağan Meclis Toplantısında konuşan Dologh, 8 Eylül 2011 tarihinde İzmir Enternasyonal Fuarında başlayıp 16 Mayısta Aliağadaki etkinliklerle son bulan Denizci Çocuk Şenliklerinin beklenenin üzerinde başarı elde ettiğini ifade etti.
     Bu etkinliklerle 10 bin 200 ilköğretim okulu öğrencisine ulaştıklarını, deniz sevgisini ve temizliğini öğrettiklerini anlatan Dologh, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen şenliklerde, eğlenerek öğrenmek felsefesi doğrultusunda çocuklara denizlerin nasıl temiz tutulması gerektiği, deniz sevgisi ve denizin yaşantımıza neler kattığı, gösteriler, animasyonlar ve tiyatro oyunu ile anlatılıyor. Ayrıca, çocuklara balık-ekmek ve meyve suyu dağıtılarak balığın faydaları anlatılıyor. Etkinlikler, 2012-2013 eğitim döneminde de ayda 2 kez olmak üzere devam edecek. Konu ile ilgili çalışmalara başlamış bulunuyoruz diye konuştu.
     DTO İzmir Şubesi olarak Denizci Millet, Denizci Ülke kavramının toplum tarafından benimsenmesini sağlamayı hedeflediklerini aktaran Dologh, öncelikle çocuklardan başlayarak, toplumun tüm kesimlerine bu kavramı yaymaya çalıştıklarını dile getirdi.
     Mecliste ayrıca, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Çimen Karataş Çetin tarafından Liman Organizasyonlarında Değişim ve Başarı İlişkisi sunumu yapıldı, Sahil Güvenlik Komutanlığının, deniz kirliliğinin tespiti ve arama kurtarma kabiliyetlerindeki gelişmeler hakkında bilgi aktarıldı.
     (TLA-MED-
<< Önceki Haber DTO İzmir Şubesi Meclis Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER