DTSO Başkanı Büyük:

DTSO Başkanı Büyük: Düzcenin coğrafi yapısı, hava kirliliğine müsait ve sanayinin olduğu yerde de hava kirliliği illaki olur


DÜZCE (A.A) - Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Metin Büyük, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ocak ayı hava kirliliği verilerinde Düzcenin 14. sırada yer almasının kentin coğrafi yapıyı ile ilgili olduğunu belirterek , Düzcenin coğrafi yapısı hava kirliliğine müsait ve sanayinin olduğu yerde de hava kirliliği illaki olur dedi.
     Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ocak ayı hava kirliliği verilerinde Düzce partiküler madde yoğunluğu ortalaması 93 mikrogram metreküp, kükürtdioksit madde yoğunluğu ise 19 mikrogram metreküp olarak belirlendi.
     Düzcede duman kirliliği bakımından kısa vadeli sınır 9, ilk seviye uyarı eşiği ise 1 gün aşıldı. Düzce, ocak ayı partiküler madde yoğunluğu ortalaması bakımından Türkiye iller sıralamasında 14. sırada yer aldı.
     İller bazında duman kirliliğinin en yüksek olduğu il 213 mikrogram metreküple Iğdır olurken, bu ili Ardahan, Ankara, Siirt, Osmaniye, Kahramanmaraş, Isparta, Şanlıurfa, Bartın, Trabzon, Gaziantep, Zonguldak, Kayseri, Düzce ve Aydın izledi.
     Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük, AA muhabirine, kentte hava kirliliğinin şehrin konuşlandığı coğrafi yapısından kaynakladığını belirterek, Düzce bir ova içerisine kurulmuş şehir. Çanak şeklindeki yapısıyla rüzgarlar dan etkileniyor diye konuştu.
     Sanayinin olduğu yerde hava kirliliği illaki olur diyen Büyük, şunları kaydetti:
     Düzce tam manasıyla doğalgaz kullanımına geçemedi. Kömür kullanımının olduğu yerde hava kirliliği de olur. Bildiğim kadarıyla fabrikalarımız doğalgaz kullanımına geçti. Ama merkezde her ev doğalgaza geçmedi. Bu da kirliliği tetikliyor. Düzce son yıllarda sanayileşmede büyük adımlar attı. Sanayinin olduğu yerde hava kirliliği illaki olur.
    
     Muhabir: Barış Zengin / Ömer Ürer
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber DTSO Başkanı Büyük: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER