DÜDE Vasküler Tramvalar Çalıştayı düzenlendi

DÜDE Vasküler Tramvalar Çalıştayı düzenlendi


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Ulusal Vasküler ve Endovasküler Cerrahi Derneği himayesinde Türk Kalp Damar Cerrahisi ve Fleboloji Derneğinin destekleriyle vasküler tramvalar çalıştayı düzenlendi.
     Diyarbakır, DÜ Kalp Hastanesi toplantı salonunda düzenlenen çalıştaya, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Başkanı Prof. Dr. Binali Mavitaş, Ulusal Travma ve Acil Cerrahi Derneği Genel Sekreteri Dr.Ahmet Nuray Turhan, Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği Genel Sekreteri Rüchen Akar, ve DÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Fuat Gürkan katıldı.
     Açılış konuşmasını yapan, Prof. Dr. Mavitaş, "Üniversitede kalp hastanesinin açılmasının birinci yılı oldu. Şu anda yılda 500 açık kalp ameliyatı ile üniversite hastaneleri içerisinde en çok ameliyat yapan hastane haline geldik. Çalıştaya katılan herkese teşekkür ederim" dedi.
     DÜ Rektör Vekili Mehmet Fuat Gürkan hastane olarak son 5 yılda çok güzel ve ciddi aşamalar kaydettiklerini söyledi.
     Çalıştayda, travma hastalarına yaklaşım, travmalı hastada hasar kontrol cerrahisi ve üst ekstremite arter yaralanmaları tanı ve tedavisi anlatıldı.
     Çalıştayta yarın, görüntüleme, girişimsel yöntemler ve vasküler yaralanmalar anlatılacak. Daha sonra cerrahlar ile birlikte Mardin gezisi düzenlenecek.
    
     Muhabir: Cihan Eser
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber DÜDE Vasküler Tramvalar Çalıştayı düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER