DÜ 3 yıldır yabancı uyruklu öğrenci

DÜ 3 yıldır yabancı uyruklu öğrenci kabul ediyor -Türkçe öğrendikleri TÖMER şubelerinin batı illerinde bulunması nedeniyle genellikle batıdaki üniversiteleri tercih eden yabancı öğrenciler, artık DÜde de okuyor -DÜ Tıp Fakültesi Öğre


DİYARBAKIR (A.A) - Haydar Hadi - Genellikle batı illerinde bulunan üniversiteleri tercih eden yabancı uyruklu öğrenciler, 3 yıldır Dicle Üniversitesinde (DÜ) de okuyor. Üniversitede 18 yabancı öğrenci öğrenim görüyor.
     Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Salih Hoşoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitenin son 3 yıldır yabancı uyruklu öğrenci aldığını belirterek, "Farklı coğrafya ve kültürlerden gelen 18 yabancı öğrencimiz bulunmaktadır" dedi.
     Öğrencilerin barınma problemlerinin olmadığını ifade eden Prof. Dr. Hoşoğlu, "Yabancı öğrenciler Türkiyenin farklı yerlerinde, TÖMERde Türkçe hazırlık eğitimi görüyorlar. Üniversitemizi tercih eden öğrencilerimiz için bizler de bu konuda takviye programlar düzenliyoruz. Mevcut öğrencilerimiz, sisteme adaptasyon sağladılar ve şu anda başarılı bir şekilde devam ediyorlar" dedi.
     Hoşoğlu, Türkiyenin dünyaya açılmasıyla ve Türkiyedeki üniversite sayısındaki artış nedeniyle, kendilerinin de yabancı öğrenci almaya başladıklarını kaydederek, bunun bir hükümet politikası olduğunu bildirdi.
     Üniversitelerine gelecekte daha fazla yabancı öğrenci almak istediklerini belirten Hoşoğlu, bu öğrencilere kapılarını açtıklarını, gelenlere yardım etmeye hazır olduklarını vurguladı.
    
     -"Diyarbakır halkı misafirperver"-
    
     Romanya uyruklu Tıp Fakültesi öğrencisi Anrada Larisa Pacs, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erasmus programıyla geldiğini söyleyerek, üniversitedeki eğitim düzeyinin çok iyi olduğunu ve Diyarbakır halkının misafirperver olduğunu anlattı.
     Azerbaycan uyruklu Kameran Yıldırımlı, ilk başlarda derslerinde zorlandığını ama kültür açısında benzerlikler olduğu için Türkiyeye çabuk alışabildiğini ifade etti. Yıldırımı, "Öğrenci arkadaşlarımın yarımıyla da Türkçeyi daha iyi öğrendik. Eğitim açısında Türkiye daha ön planda olduğu için burayı tercih ettim" ifadelerini kullandı.
     Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığından kazandığı bursla Diyarbakıra gelen Afganistanlı Mazih Ahadi, Tıp Fakültesinde okuduğunu ve Diyarbakırın şehir olarak çok güzel olduğunu dile getirdi. Ahadi, "Türkiyeyi çok seviyorum. Afganistanın 30 yıldır süren savaş yüzünden eğitim düzeyinin Türkiye-ye oranla çok geride olduğundan eğitim için Türkiyeyi tercih ettim" dedi.
     Öğrenciler, Diyarbakırda bulunmaktan ve Dicle Üniversitesinde okumaktan memnuniyet duyduklarını ve herkesi buraya beklediklerini söylediler.
    
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber DÜ 3 yıldır yabancı uyruklu öğrenci Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER