DÜKMER, Düzceyi tanıtacak

DÜKMER, Düzceyi tanıtacak


DÜZCE (A.A) - Düzce Üniversitesi (DÜ) Rektörlüğü Dil Tarih ve Kültürel Zenginlikleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (DÜKMER), Düzce kültürünün uluslararası düzeyde tanıtımına yönelik görüş alışverişinde bulunmak amacıyla sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi.
     DÜ konferans salonunda düzenlenen toplantıda konuşan DÜ Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Düzcenin dil, tarih zenginliğini araştırmak, kayıt altına almak, Türkiyeye tanıtmak, Düzcenin sesini dünyaya duyurmak için çalıştıklarını belirterek, Turizm destinasyonu için nelerin yapılması gerektiğini görüşeceğiz. Düzcenin adını duyurabilmek için şenlik, festival gibi etkinlikler yapılabilir. Türkiyeyi buraya çekebilecek geleneksel şenlik yapabiliriz dedi.
     Toplantıya Abhaz Kültür Derneği, Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Gürcü Kültür Derneği, Hemşinliler Kültür Derneği, Kabalak Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği, Trabzon İli ve Çevresi Kültür ve Dayanışma Derneği, Gölyaka Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Kırım Türkleri Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Konuralp Eğitim, Tarih ve Kültür Araştırmaları Derneği, Kuzey Kafkas Kültür Derneği, Roman Kültür Derneklerinden temsilciler katıldı.
    
     Muhabir: Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber DÜKMER, Düzceyi tanıtacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER