Dünya Engelliler Haftası

Dünya Engelliler Haftası -AK Parti Gelibolu İlçe Başkanı Ege: -Devlet ve toplum olarak en önemli sorumluluklarımızdan biri, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak, doğru politikalar ve kalıcı çözümler üretebilmektir


ÇANAKKALE (A.A) - AK Parti Gelibolu İlçe Başkanı İsmail Ege, Devlet ve toplum olarak en önemli sorumluluklarımızdan birisi, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak, doğru politikalar ve kalıcı çözümler üretebilmektir dedi.
     Ege, Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, engelli insanların yaşadıkları sorunların sadece kendilerinin değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanlığın ortak sorunu olduğunu bildirdi.
     Engellilerin, normal bir hayat sürmesinin ancak toplumsal hassasiyetin oluşturulmasıyla mümkün olacağını vurgulayan Ege, engellilere acıma duygusuyla yaklaşmak yerine, kurumsal hizmetlerin onlar için en iyi şekilde geliştirilmesinin esas alınması gerektiğine işaret etti.
     Ege, şunları kaydetti:
     Devlet ve toplum olarak en önemli sorumluluklarımızdan birisi, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak, doğru politikalar ve kalıcı çözümler üretebilmektir. Bu nedenle engellilere hizmet götüren tüm kuruluşlarının desteklenmesine önem verilmelidir. Böylece engelli vatandaşlarımız iyi yaşam koşullarına kavuşacak, eğitim, sağlık, istihdam gibi alanlarda hakları olan hizmetleri alabileceklerdir. Engellilerin toplumsal hayatta aktif olarak katılımlarını, eğitimden siyasete, sanattan, spora kadar her alanda daha çok yer almalarını desteklemek ve teşvik etmek zorundayız. Bu alanlarda, engelli vatandaşlarımız imkan sağlandığında neleri yapabileceklerini, başarılara imza atacaklarını birçok kez göstermişlerdir.
     (ZEL-SAM-DOĞ)
<< Önceki Haber Dünya Engelliler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER