Dünya Lepra Haftası

Dünya Lepra Haftası -Burhaniye Halk Sağlığı Müdürü Dr. Tuylu: -Lepra tanısı kolay, tedavisi kesin, erken tanı konduğunda önlenebilir bir hastalıktır.


BALIKESİR (A.A) - Burhaniye Halk Sağlığı Müdürü Dr. Murat Tuylu, Lepra (Cüzzam) hastalığının erken teşhis edildiğinde önlenebilir bir hastalık olduğunu bildirdi.
     Dünya Lepra Haftası dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Dr. Tuylu şunları kaydetti:
     Her yıl Ocak ayının son haftası, Dünya Lepra Haftası olarak kutlanıyor. Lepra tanısı kolay, tedavisi kesin, erken tanı konduğunda önlenebilir bir hastalıktır. Dünyanın geri kalmış ülkelerinde, açlık, yoksulluk, yaşam ve temizlik koşullarının kötülüğü, sağlık hizmetlerinden yeterince yararlanamama, iyi beslenememe, doğurganlık hızlarının yüksek oluşu, iç savaşlar, sürekli göçler gibi nedenlerle kökü kazınamamaktadır. Bu haftanın amacı, toplumun lepra ve lepralıya karşı oluşan yanlış inançlardan, bilgisizlikten kaynaklanan korkularını önleyerek lepra hastalığının erken teşhis edilmesinin sağlanması, uygun tedavisi ve izlenmesiyle hastaları topluma kazandırmaktır. Lepraya bağlı olarak çeşitli sekel ve sakatlıklar bırakabilen komplikasyonlar gelişmektedir. Ancak etkin tanı ve tedavi yöntemleri sayesinde, günümüzde lepraya bağlı ağır sekeller önlenebilmektedir.
    
     Muhabir: Hakan Firik / Seyhan Kırıcı
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Dünya Lepra Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER