Dünya Sağlık Haftası

Dünya Sağlık Haftası -Kırklareli Sağlık Müdür Vekili Cerit: -"Sağlık insanın en büyük zenginliğidir"


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Sağlık Müdür Vekili Çiğdem Cerit, sağlığın insanın en büyük zenginliği olduğunu bildirdi.
     Cerit, Dünya Sağlık Haftası dolayısıyla, yaptığı yazılı açıklamada, yaşamak, öğrenmek ve çalışmak için sağlıklı olunması gerektiğini belirtti.
     Sağlığı yerinde olan insanların kendisine, ailesine, çevresine ve topluma yararlı olabileceklerini ifade eden Cerit, şunları kaydetti:
     "Sağlığı olanın umudu, umudu olanın her şeyi vardır. Sağlık insanın en büyük zenginliğidir. Sağlık, bireyin vücudunda hastalık ve engelliliğin olmayışı değil, kişinin bedenen, ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik halinde olmasını ifade etmektedir. Sağlık bireyin en temel hakkıdır. Sağlıklı bireysel bir konu gibi algılansa da tüm toplumu ilgilendiren bir konudur. Etkin hızlı ve kaliteli bir sağlık sistemi nitelikli bir toplum oluşturmanın en önemli unsuru olarak görülmektedir. Bir ülke için çağdaş sağlık hizmetlerine ulaşılan nokta o ülkenin gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden biridir. Tıp bilimi yalnız hastalıklarla, hasta olan insanlarla ilgilenmez, insan sağlığının sürekliliği, insanların hasta olmadan yaşamlarını sürdürmeleri içinde araştırmalar yapar ve yeni yöntemler geliştirir."
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Hakan Şahin
    
     Yayıncı: Zeki Gümüş
<< Önceki Haber Dünya Sağlık Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER