Dünya Sağlık Örgütü üyeleri, Lisinia

Dünya Sağlık Örgütü üyeleri, Lisinia Projesini inceledi -Türkiyeye kanser taraması ve palyatif bakımın güçlendirilmesi projesi çerçevesinde gelen WHO üyeleri, Burdurun Karakent Köyünde bulunan Lisinia Projesi Yaban Hayatı Rehabilita


BURDUR (A.A) - Türkiyeye kanser taraması ve palyatif bakımın güçlendirilmesi projesi çerçevesinde gelen Dünya Sağlık Örgütü (WHO) üyeleri, Burdurun Karakent Köyünde bulunan Lisinia Projesi Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.
     Ziyarete WHO üyeleri uzman Dr. Magledelana Patrulesa ve Jean Pierre Landtsheer, İl Sağlık Müdürü Sırrı Şenbayram, Halk Sağlığı Müdürü Sevinç Sütlü ve Lisinia Projesi Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezinin kurucusu Veteriner Öztürk Sarıca katıldı.
     WHO üyelerine Lisinia Projesi ile ilgili sunum yapan Sarıca, projenin amacının kimyasallardan ve kanserden uzak bir yaşamın hayata geçirilmesi olduğunu söyledi.
     Kansere dikkat çekmek için doğal bir köy kurduklarını bildiren Sarıca, Burada her şey doğal. Genetiği değiştirilmiş meyveler, sebzeler yok. Tarım Örnek Uygulama Alanında tamamen organik üretim yapılıyor. Yapmamız gereken şey insanların kanser olmasına engel olmak. Bu da doğanın temizliğinden geçiyor. Biz burada her yaştan insana doğa eğitimi vermeye çalışıyoruz dedi.
     Sarıca, Lisinia Projesinin içinde 9 adet alt proje taşıdığını belirterek, projelerin tüketimden üretime ve Burdur Gölünün çekilmesine kadar kanser riski taşıyan tüm konuların ele alındığını kaydetti.
     Herkesin gelecek nesillerin kansersiz yaşaması konusunda sorumlu olduğunu vurgulayan Sarıca, şöyle devam etti:
     Çünkü kanseri insanlar ortaya çıkarıyor. Bugün özellikle kanserden ölenlerin yaşı 4e düşmüş durumda. Onların öldüklerini gördüğümüzde uyuyamıyoruz. Uykularımız kaçıyor ve bir şeyler yapmak istiyoruz. İnsanların nasıl kanser olduklarını iyi bilmeleri gerekiyor. İşte bu nedenle burada doğal köyü kurduk. Buraya ziyarete gelenleri kansere karşı bilinç uyandırmaya çalışıyoruz. Burada ziyaretçilere kansere karşı korunma yolları konusunda da eğitim veriyoruz.
     Sunumun ardından WHO üyeleri Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezinde incelemelerde bulundu.
     Veteriner Öztürk tarafından Karakent köyü yakınlarında 100 dekar arazide, yaklaşık bir milyon dolara kurulan rehabilitasyon merkezi, sigara ve alkolün yasak olduğu, tamamen organik ürünlerin kullanıldığı minyatür bir köy.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Dünya Sağlık Örgütü üyeleri, Lisinia Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER