Dünya Su Günü

Dünya Su Günü -CHPli kadın milletvekilleri, 22 Mart Dünya Su Gününü, Bursanın bazı köylerinde yöresel kıyafetler giyerek kutladı, oyun havalarına eşlik etti


BURSA (A.A) - CHPli bazı kadın milletvekilleri, 22 Mart Dünya Su Gününü Bursanın bazı köylerinde yöresel kıyafetler giyerek kutladı, oyun havalarına eşlik etti.
     CHP Bursa İl Örgütü tarafından organize edilen, Maksempınar, Unçukuru ve Kabulbaba köyleriyle Suuçtu Şelalesini kapsayan ziyaret programına, CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, İstanbul Milletvekilleri Ayşe Eser Danışoğlu, Melda Onur ve Binnaz Toprak ile İzmir Milletvekili Hülya Güven katıldı. Köylü kadınlarla bir araya gelen milletvekilleri, yöresel kıyafetler giyerek oyun havalarına eşlik etti.
     CHP Bursa Milletvekili Kaleli, merkez Nilüfer ilçesine bağlı Maksempınar köyünde yaptığı konuşmada, 2000li yılların başından beri su kaynaklarının 15 kat azaldığını, su tüketiminin ise 10 misli arttığını söyledi.
     Kaleli, Türkiyenin deniz, göl ve akarsu kaynakları bakımından son derece zengin bir ülke olduğunu, ancak kullanılabilir ve içilebilir su açısından bir o kadar fakir durumda bulunduğunu ifade ederek, Biz kısıtlı olan kaynaklarımızı kalkınma, sanayi uğruna feda edersek ne içebilecek su ne de yiyebilecek gıda bulabileceğiz dedi.
     Nüfusun çoğaldığını, bunun yanı sıra sanayi ve kalkınma hamlelerinin de arttığını belirten Kaleli, şöyle konuştu:
     Dünya, büyük ekonomik hedefler koyup, teknolojiler kullanıp, hedeflerine uluşmak için çeşitli yöntemler uyguluyor. Fakat bu yöntemler sürdürebilir kalkınma için yeterli olamıyor. Bir taraftan sosyal yıkımlar artarken, bir taraftan ise sosyal eşitsizlikler artıyor. Çevre yıkımları artarken suyumuzu kaybediyoruz. 2025 yılında 50 ülke susuz kalmakla karşı karşıya. Bugün itibariyle 30 ülke susuz. Maalesef enerji kaynakları için yapılan tüneller, suların tahsisi için yapılan su boruları, köknar ağaçlarının kayın ağaçlarının yok olmasına neden oldu. Tablo felaket.
    
     Muhabir: Semih Kır / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER