Dünya Tüketici Hakları Günü

Dünya Tüketici Hakları Günü -Vali Düzgün: Tüketici bilincini geliştirmek için küçük yaşlardan başlayarak verilecek eğitimler önemli


ORDU (A.A) - Ordu Valisi Orhan Düzgün, tüketici bilincini geliştirmek için küçük yaşlardan başlayarak verilecek eğitimlerin önemli olduğunu bildirdi.
     Vali Düzgün, 15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Orduda okullarda tüketici kulüplerinin kurulması için çalışma başlatıldığını belirtti.
     Tüketicilerin haklarının korunması noktasında gerekli faaliyetleri yürüttüklerini vurgulayan Vali Düzgün, şunları kaydetti:
     Bu kapsamda Ticaret İl Müdürlüğü Tüketici Sorunları Hakem Heyetine, geride kalan 2012 yılı içerisinde bin 484 adet tüketici şikayeti başvurusu olmuş, bu başvuruların 992 adedi tüketici lehine, 475 adedi ise tüketici aleyhine, 17 adedi de görevsizlik olarak sonuçlanmıştır. Tüketici bilincini geliştirmek için küçük yaşlardan başlayarak verilecek eğitimler önemlidir. Bu bilinçle ilimizde, daha önce okullarda eğitici kol olarak adlandırılan, şimdi ise eğitici kulüplere dönüştürülen faaliyetlerin, 2013-2014 eğitim yılından itibaren okullarımızda tüketici kulüplerinin kurulması çalışmaları başlatılmıştır.
     İletişimin sınır tanımadığı ve her yere ulaştığı günümüzde, vatandaşlarımızın internet yoluyla alışveriş yaptıklarında veya ikamet ettikleri evlerine gelinerek kapıdan satış yoluyla alışveriş yaptıklarında nerelere dikkat etmeleri gerektiği, mağdur olmamaları için neler yapması konusunda, bütün köy ve mahalle muhtarlarına, kapıdan satışlar ve mesafeli satışlar hakkında bilgi verilmiş ve üründen caymak istediklerinde nasıl cayma yapabileceklerini sağlamak amacıyla cayma bildirim örnekleri gönderilmiştir.
    
     Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Dünya Tüketici Hakları Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER