Dünya Yürüyüş Günü

Dünya Yürüyüş Günü -Kayserililer, Gadasını Aldığım Yürümesi Bedava sloganıyla yürüyüş yaptı


KAYSERİ (A.A) - Kayserililer, Dünya Yürüyüş Gününde Gadasını Aldığım Yürümesi Bedava sloganıyla yürüyüş yaptı.
     Obeziteye dikkat çekmek amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Müdürlüğünün Fevzi Çakmak Mahallesi İnönü Parkında düzenlediği etkinliğe katılanlar, kendilerine dağıtılan elmalardan yedikten sonra Gadasını Aldığım Yürümesi Bedava yazılı pankartı taşıyarak yürüdü.
     Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Hayrettin Düşüktaş, yaptığı konuşmada, vatandaşların yüzde 96,5inin düzenli fiziksel aktivite yapmadığına dikkat çekerek, hareketsizliğin, dünya genelinde ölümlerdeki risk faktöründe 4. sırada geldiğine dikkati çekti.
     Dünya Sağlık Örgütünün günlük 10 bin adım atılmasını önerdiğini hatırlatan Düşüktaş, şunları kaydetti:
     Fiziksel aktivite, kronik hastalıkları önlemede, halk sağlığının korunmasında etkilidir. Kadın, erkek, her yaştaki bireye fiziksel, sosyal, zihinsel ve ruhsal yararlar sağlamaktadır. Belediyelerimiz bir çok parka kondisyon aletleri koyarak, gönüllü eğitmenler eşliğinde aktiviteler yaptırıp, daha sağlıklı ve hareketli bir yaşam için halkımıza gereken imkanları sağlamaktadır. Düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanılması için esas unsur vatandaşlarımızın bu konuda göstereceği gayrettir.
     Parktaki yürüyüş parkuruna, Dengeli beslen sağlıklı ol, hareket et zinde kal yazılı pankart asıldı.
    
     Muhabir: Yemliha Kurt
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Dünya Yürüyüş Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER