Dünya Yürüyüş Günü

Dünya Yürüyüş Günü -Niğdeliler, davul zurna eşliğinde yürüdü


NİĞDE (A.A) - Niğdeliler, Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla Niğde Bağlarına Yürüyüverelim sloganıyla davul zurna eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi.
     Cumhuriyet Meydanı Belediye Parkından başlayan yürüyüşe Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Bilgehan Öztürk, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nizamettin Bilhan, Türkiye Sakatlar Derneği Şubesi üyeleri, Niğde Polis Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.
     Halk Sağlığı İl Müdürü Öztürk, yürüyüşten önce yaptığı konuşmada, sağlıklı bir gelecek için yaşama hareket katılması gerektiğini söyledi.
     Kanser gibi hastalıklarda da en önemli tetikleyici unsurlardan birinin obezite olduğunu vurgulayan Öztürk, haftada ortalama 3-4 gün en az 30 dakika tempolu yürüyüş yapılmasını önerdi.
     Öztürkün konuşmasının ardından katılımcılar, Obeziteye Dikkat, Yaşamına Hareket Kat, Düzenli Fiziksel Aktivite Çocuklarda Büyüme ve Gelişmeyi Hızlandırır, Abur Cubur Sonun Budur, Haftada En Az 3-4 Gün 30 Dakika Yürüyelim yazılan pankart taşıyarak, davul zurna eşliğinde Derbent bölgesine kadar yürüdü.
     Kayaardıda yürüyüşünü tamamlayan grup, Niğdenin Bağları türküsü eşliğinde halay çekti.
    
     Muhabir: Betül Abbak / Musa Özyürek
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Dünya Yürüyüş Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER