Dünya Yürüyüş Günü

Dünya Yürüyüş Günü -Dünya Yürüyüş Günü kapsamında Afyonkarahisarda Vali Balkanlıoğlunun da katıldığı Galkıve Ayağa, Sağlığa Meraba! sloganlı yürüyüş gerçekleştirildi. -Halk Sağlığı Müdürü Akgün: -Ülkemiz insanlarının s


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Dünya Yürüyüş Günü kapsamında Afyonkarahisarda Vali İrfan Balkanlıoğlunun da katıldığı Galkıve Ayağa, Sağlığa Merhaa! sloganlı yürüyüş gerçekleştirildi.
     Vali Balkanlıoğlu, Atatürk Stadyumunda düzenlenen yürüyüş öncesi yaptığı konuşmada, sağlıklı yaşamak ve sağlıklı kalmanın her şeyden önemli olduğunu söyledi.
     Her şeyin başının sağlık olduğunu anımsatan Balkanlıoğlu, Sağlıkta iki husus var. Birincisi hastalıktan sonra iyileşmek, diğeri de hiç hastalanmamak. Hastalanmamanın çarelerine bakmak lazım. Hastalıkların habercisi ve en önemli etkenlerinden birisi de hareketsiz bir yaşam sürmek. Nedense insanımız tembelliği kendisine şiar ediniyor. Büyük küçük, zengin fakir, makam mevki fark etmez, yaşayan herkes hareket etmek zorunda. Biz buradaki çabayı destekliyoruz dedi.
     Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise sağlıklı yaşama kavuşmak için birçok aktivitenin yapılması gerektiğini ifade ederek, bu alanda yeni çalışmalar içerisine girdiklerini bildirdi.
     Başkan Çoban, Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürlüğü ile imzalanacak bir protokolün ardından yeni Devlet Hastanesinin karşısındaki iki katlı belediyeye ait binanın üst katında Sağlıklı Yaşam Merkezinin oluşturulacağını açıklayarak, Sağlıklı yaşam merkezi açıldığında herkes buradan çok güzel faydalanacak ve kadınlarımız daha güzel erkeklerimiz de mutlaka daha yakışıklı olacak diye konuştu.
     Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün de hareketsiz kalma sonrasında birçok hastalığın ortaya çıktığını belirterek, hareketsizliğin ölüm riskleri açısından 4. sırada yer aldığını kaydetti.
     Spor ve egzersizin birbirinden ayrı kavramlar olduğuna dikkati çeken Akgün, İnsanlarımızın daha güvenli, daha etkili ve biyolojik yararı fazla olan egzersiz faaliyetinde bulunmalarını şiddetle öneriyoruz. Egzersiz hem ruh hem de beden sağlığını koruyan doğal bir araçtır. Ülkemiz insanlarının sadece yüzde 4ü düzenli egzersiz yapmaktadır. Geri kalan yüzde 96sı hareketsiz bir hayat sürmektedir diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Halk Sağlığı Müdürü Akgünün anlatımı ve vatandaşların uygulamaları ile sağlıklı egzersiz programı tanıtıldı.
     Vali Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Sağlık Müdürü Necip Yemenici, daire müdürleri ve vatandaşların katılımı ile yürüyüş başlatıldı.
     Yürüyüş, Afyonkarahisar Valiliği önünde sona erdi.
    
     Muhabir: Ekip - Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Dünya Yürüyüş Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER