Dursunbeyi meraklandıran Hint oklu kirpi

Dursunbeyi meraklandıran Hint oklu kirpi -Yol kenarında bir hayvan leşi gören vatandaşların ihbarı üzerine Kaymakamlığın talimatıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü inceleme yaptı -Hayvanın Türkiyede nadir olarak görülen Hi


BALIKESİR (A.A) - Yol kenarında bir hayvan leşi gören vatandaşların ihbarı üzerine, Kaymakamlığın talimatıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü inceleme yaptı. Hayvanın, Hint oklu kirpi olduğu bildirildi.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ilçede bir vatandaş mantar toplamak için ormanlık alana giderken yol kenarında daha önce hiç karşılaşmadığı bir hayvanın leşini gördü.
     Bir bölümü diğer hayvanlar tarafından yenildiği için iskeleti, bir kısım derisi ve ayakları kalan leş, vatandaşın durumu arkadaşlarına anlatması üzerine ilgi odağı oldu.
     Birçok kişinin, veteriner ve avcıların merakla incelediği ancak bir tahminde bulunamadığı hayvan leşi, Kaymakam Yaşar Aksanyarın talimatıyla İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince araştırıldı.
     Konunun aktarıldığı Balıkesir Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Dilek Türker Çakır, fotoğraftaki canlının aşırı tahrip edilmesi nedeniyle kesin teşhisinin yapılmasının mümkün olmadığını belirterek, Yaptığım literatür araştırmalarında ülkemizde Hint oklu kirpi olarak isimlendirilen Hystrix indicana olduğunu düşünüyorum. Oldukça nadir görülen bu tür, kırmızı listede yer alıyor ve ülkemizde avlanması yasak dedi.
    
     Muhabir: Ramazan Atam / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Dursunbeyi meraklandıran Hint oklu kirpi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER