Düzceden kısa kısa

Düzceden kısa kısa -Nevruz Bayramı -AK Parti Düzce İl Başkanı Kaşıkoğlu: -Balkanlardan Orta Asyaya kadar uzanan müşterek kültür coğrafyamızda, yüzyıllardan bu yana kutlanan Nevruz, hepimizin ortak değeri ve hepimizin ortak b


DÜZCE (A.A) - AK Parti Düzce İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, Balkanlardan Orta Asyaya kadar uzanan müşterek kültür coğrafyamızda, yüzyıllardan bu yana kutlanan nevruz, hepimizin ortak değeri ve hepimizin ortak bayramıdır dedi.
     Kaşıkoğlı, nevruz bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, nevruzun baharın müjdecisi, bolluk ve bereket günlerinin sembolü, dünyanın en eski, en zengin, barış ve dostluk bayramı olduğunu belirtti.
     Kaşıkoğlu, mesajında, Dili, dini, mezhep ve inancı, etnik kökeni ve siyasi görüşü ne olursa olsun, aynı vatanın, aynı milletin mensuplarıyız ifadelerini kullanarak, şöyle devam etti:
     Aynı gök kubbenin altında yaşıyor, aynı yağmurla ıslanıyor, aynı güneşle ısınıyoruz. Nevruz bayramı, bu sarsılmaz gerçeği bizlere bir kez daha hatırlatmaktadır. Bu anlamlı günü, el ele, gönül gönüle vererek kutlayacak, birbirimize her zamankinden daha sıkı sarılacağız.
     Biz AK Parti olarak bu düşüncelerle başta aziz milletimiz olmak üzere, müşterek kültür coğrafyamızda yaşayan tüm halkların nevruz bayramlarını kutluyor, nevruzun, barış ve esenliğe vesile olmasını diliyoruz.
    
     -Aşık Veyselin ölüm yıldönümü-
    
     Kaşıkoğlu, halk ozanı Aşık Veyselin ölümünün 40ıncı yılı sebebi ile yayınladığı mesajında, aşık geleneğin son büyük temsilcilerinden olan Aşık Veyselin, bugün de milletin gönlünde müstesna bir yere sahip olduğunu söyledi.
     Aşık Veyselin, unutulmaz türküleri ve şiirleriyle eserlerinde kullandığı yalın üslubuyla Türk Halk Müziğine, Türkçeye, kültür hayatına büyük katkılarda bulunmuş güzide bir sanatçı olduğunu söyleyen Kaşıkoğlu, Çilekeş bir yaşam sürmesine karşın genç nesillere vatan ve insan sevgisini aşılayan, Anadolunun güzelliklerini aktaran, türkülerinde yaşama sevincine, vatan sevgisine, kardeşliğimize, birlik ve beraberliğimize vurgu yapan, Anadolu insanının güzelliklerini dile getiren Aşık Veyseli aramızdan ayrılışının 40ıncı yıl dönümünde kendisini saygı ve rahmetle anıyoruz dedi.
    
     -Dünya Down Sendromu Günü-
    
     AK Parti Düzce İl Sosyal İşler Başkanı Gönül Asuk, Dünya Down Sendromu Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.
     Asuk mesajında, Birleşmiş Milletlerin 21 Mart tarihini Dünya Down Sendromu Günü olarak tanıdığını ve Down Sendromlu bireylerin haklarını korumak için önemli bir adım attığını söyleyen Asuk, down sendromlu çocuk sahibi ailelerin en çok ihtiyaç duyduğu şeyin güncel ve gerçekçi bilgi ile pozitif ve duyarlı bir yaklaşımda olduğunu ifade etti.
     Ailelerin doktorlarından sadece tıbbi konularda değil sosyal ve gelişim alanlarında da yardım istemeleri gerektiğine dikkat çeken Asuk, Buradan yola çıkarak daha düne kadar evlerinin köşelerinde saklanan hatta zincirlere vurulan bu çocuklarımız, AK Parti iktidarı sayesinde sunulan imkanlarla topluma kazandırılmaya çalışılıyor. Okuyamaz gözüyle bakılan Down Sendromlu bireyler artık okula gidiyor, sosyal yaşama katılıyor çoğu yarı bağımsız yaşamlar kurabiliyorlar diye konuştu.
    
     Muhabir: Barış Zengin / Ömer Ürer
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Düzceden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER