Düzceden kısa kısa

Düzceden kısa kısa -Bölgesel Kalkınmada Turizmin Rolü Paneli


DÜZCE (A.A) - Gölyaka Meslek Yüksekokulu tarafından Bölgesel Kalkınmada Ekoturizm, Arkeolojik Turizm, Kültür ve Sanat Turizminin Rolü Paneli düzenlendi.
     Panelde konuşan Düzce Valisi Adnan Yılmaz, bölgesel kalkınma açısından turizmin önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Kalkınmayı hızlandırıcı etkisi bir gerçektir. Avrupa Birliği (AB) de bu konunun ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan önemini kabul ediyor. Batı Karadeniz ve Düzcenin bölgesel kalkınma çerçevesinde alternatif turizmi geliştirmesi üzerine çalışmaların yapılması kaçınılmazdır diye konuştu.
     Bölgesel kalkınma için sanayinin yetmeyeceğini dile getiren Yılmaz, "Kalkınmada bacasız sanayi dediğimiz turizmde mutlaka olmalıdır. Hele ki Düzce için turizm en önde olmalıdır" diyerek, panelin Gölyakada düzenlenmesini anlamlı bulduğunu söyledi.
     Gölyaka Efteni Termal Kaplıcasının ilerleyen yıllarda hizmete açılmasını umduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:
     "İlçemizin sizlerin tanıtımıyla elindeki imkanlarının değerlendirileceğini düşünüyorum. Kardüzün yolunu genişleterek, standartlara ulaştıracağız. Galatasaray Spor Kulübü de Kuyudüzünde spor lisesi kurmak istiyor ve süreç devam ediyor. İlimiz turizmde ön planda olacaksa böyle panellerle neler yapacağımızı ortaya koymamız gerekiyor. Önümüzdeki yılların Düzce için parlak olacağını düşünüyorum."
    
     -Kutlu Doğum Haftası Bilgi Yarışması-
    
     Düzcede Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Yarışmasında İsmetpaşa İlkokulu birinci oldu.
     Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 18 Temmuz Spor Salonundaki yarışmaya 46 okuldan 138 öğrenci katıldı.
     8. sınıflar arasında düzenlenen bilgi yarışmasının birincisi İsmetpaşa İlkokulu oldu.
     Dereceye giren öğrencilere Düzce Valisi Adnan Yılmaz, çeşitli ödüller verdi.
    
     Muhabir: Barış Zengin
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Düzceden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER