Düziçinde mavi kapak kampanyası

Düziçinde mavi kapak kampanyası -9 yaşındaki ilkokul öğrencisi engelliler yararına 5 bin mavi kapak toplayarak kampanyaya destek verdi


OSMANİYE (A.A) - Düziçi ilçesinde 9 yaşındaki Muhammet Batın Oran (9), biriktirdiği 5 bin mavi kapağı Osmaniye Engelliler Platformu Düziçi temsilcisine teslim etti.
     Kadirli Cumhuriyet İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Muhammet Batın Oran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelli bir vatandaşın derdine çare olur diye mavi kapak biriktirmeye başladığını söyledi.
     Kapakları toplarken de insanlara faydalı olacağı için çok mutlu olduğunu anlatan Oran, Kapakları toplarken, kardeşlerim ve ailemden, arkadaşlarımdan yardım aldım. Benim için mavi kapak toplamak bir tutku oldu. Yolda yürürken bile mavi kapak bulabilir miyim- diye çevreme bakıyorum dedi.
     Engelliler Platformu adına 5 bin mavi kapağı teslim alan İlyas Yiğit ise, küçük Muhammetin bu anlamlı davranışının diğer çocuklara da örnek olması gerektiğini belirterek, daha önce mavi kapak kampanyasında toplanan kapaklarla alınan tekerlekli sandalyeleri 4 engelli vatandaşa verdiklerini ve onları mutlu ettiklerini kaydetti.
     Yiğit, kampanyaya destek veren tüm vatandaşlara teşekkür etti.
    
     Muhabir: Mustafa Demirbaş / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Düziçinde mavi kapak kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER