E

E-ticaretin Dahileri Anadoluda Zirvesi -Türkiyenin önde gelen e-ticaret girişimcileri, zirvede genç girişimciler ve öğrencilerle deneyimlerini paylaştı -NG Hotel Resorts İcra Kurulu Başkanı Gür: Dünya e-ticaret alanında Türkiye, ge


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Türkiyenin önde gelen e-ticaret girişimcileri, Afyonkarahisarda düzenlenen E-ticaretin Dahileri Anadoluda Zirvesinde, genç girişimci ve öğrencilerle deneyimlerini paylaştı.
     Etkinliğin sponsoru NG Hotel & Resorts İcra Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, bir otelde gerçekleştirilen zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, e-ticarette kendilerini ispatlayan ve dahi diye nitelenen girişimcileri, bu alanın yeni girişimcileri ve öğrencilerle bir araya getirmeyi amaçladıklarını bildirdi.
     E-ticaret alanında lider kişilerin girişimcilik hikayelerini anlatıp deneyimlerini paylaşmasının, genç girişimciler ve öğrencilere büyük yarar sağlayacağına inandığını belirten Gür, e-ticaretin, dünyada ve Türkiyede giderek önem kazanan bir pazar olduğunu söyledi.
     Hukuki düzenlemeler yapılması ve kalifiye eleman artışı gibi sorunların çözülmesiyle Türkiyenin de dünya e-ticaret pazarında sözü geçen bir pazar haline gelmesinin kaçınılmaz olacağını ifade eden Gür, şöyle konuştu:
     Türkiyede e-ticaret süreci, dünyadaki diğer örneklerine göre planlı ve gereken şekilde ilerliyor. Toplam ticarette internet üzerinden satış, ABDde yüzde 11, Türkiyede yüzde 1 civarındadır. Dünyada e-ticaret hacmi, net olarak hesaplanamasa da 10 trilyon doları aştı. Türkiye ise 30 milyonu aşan kullanıcısıyla dünyanın en büyük 12nci internet pazarı ve bu pazar sürekli büyüyor. Türkiyede internet kullanımının artmasıyla 2011 yılında e-ticaret pazar hacmi, 2005e oranla 16 kat artarak 23 milyar liraya ulaştı. Bankalararası Kart Merkezi verilerine göre, Türkiyede her 5 kişiden biri internet üzerinden alışveriş yapıyor. Türkiyede e-ticarette 2010da 15 milyar lira olan ticaret hacmi, 2011de yüzde 52 artışla 22,9 milyar liraya ulaştı. Bu veriler ışığında, bu sayının birkaç yıl içinde 40-50 milyar lira civarında olması bekleniyor. Dünya e-ticaret alanında Türkiye, genç nüfusu ve vizyon sahibi genç yatırımcıları sayesinde kısa sürede söz sahibi olacaktır.
     Gür, yapılan yatırımlar ve sağlanan çözümlerle e-ticaret pazarında Türkiyenin kaydettiği ilerlemenin, gelecek 5 yılda daha net görülebileceğini sözlerine ekledi.
     Daha sonra, e-ticaret uygulamalarıyla tanınan Nevzat Aydın, Sait Kayahan, Gülfem Toygar, Ferda Kertmelioğlu, Arda Kutsal, Burak Ertaş, Çağlar Erol, Serkan Sevim, Mehmet İnhan ve Kıvanç Onan, birer sunum yaparak, e-ticaret öyküleri ve deneyimlerini anlattı.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz - Ali Kemal Akan / Sedat Gök
     Yayıncı: Hamdi Ateş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER