Edirnede 3 ilçe adliyesinin kapatılması

Edirnede 3 ilçe adliyesinin kapatılması -CHP Edirne Milletvekili Değirmendereli: -Havsa, Lalapaşa ve Meriç adliyelerinin kapatılmaması yönünde ısrarcı olacağız


EDİRNE (A.A) - CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, Havsa, Lalapaşa ve Meriç adliyelerinin kapatılmaması yönünde ısrarcı olacaklarını bildirdi.
     Değirmendereli, yaptığı yazılı açıklamada, ülkede 102 adliyenin kapatılması kararı ile 1 milyon 510 vatandaşın mağdur olacağını ifade etti. TBMMde de konuyu dile getirdiğini vurgulayan Değirmendereli, Edirnede 3 adliyenin kapatılması kararı ile 50 bin kişinin adliye hizmetlerinden mağdur duruma düşeceğini belirterek, şunları kaydetti:
     Havsanın 22 köyü ve 24 bin nüfusu, Edirneye 60 kilometre uzaklığında köyleri bulunmaktadır. Meriç ilçemiz Yunanistan sınırında, sınır ihlallerinin oldukça yoğun yaşandığı, insan kaçakçılığının etkin olduğu bir ilçemiz ve bağlandığı adliyeye 55-60 kilometre köyleri olan bir ilçemizdir.
     Lalapaşa, Hamzabeyli sınır kapısına sahip, Bulgaristan hududunda, sınır ihlallerinin yaşandığı, dağ köylerinin olduğu ilçemizdir. Adliyelerin kapanması bütün ülkede olduğu gibi ilimizde de vatandaşlarımıza ekonomik yük getirmektedir. Geliri sınırlı olan, özellikle de tarım kesiminin mağduriyeti daha da artacaktır.
    
     Muhabir: Necdet Uybaş/Rahmi Cinokur
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber Edirnede 3 ilçe adliyesinin kapatılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER