Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -Mütevelli heyeti seçimi yapıldı


EDİRNE (A.A) - Edirne Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti seçimi yapıldı.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda Vali Hasan Duruerin başkanlığında yapılan seçimde, mütevelli heyetine 2013 faaliyet dönemi için köy muhtarlarından Bosna köyü muhtarı Recai Kararmışbuga, Mithatpaşa Mahallesi muhtarı Turgut Sarıbaşak seçildi.
     Seçimin ardından köy ve mahalle muhtarlarının sorunlarını dinleyen Vali Duruer, sorunların çözülmesi için talimat verdi.
    
     -Engelli vatandaşa tekerlekli sandalye hediye edildi
    
     (Fotoğraflı)
    
     Enezde engelli vatandaşa tekerlekli sandalye hediye edildi.
     Enez Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına tekerlekli sandalye ihtiyacı olduğunu bildiren Yılmaz Bayraktara, vakfın mütevelli heyeti tarafından alınan kararla tekerlekli sandalye armağan edildi.
     Tekerlekli sandalyesini alan Bayraktar, Kaymakam Fatih Baysal ve mütevelli heyetine teşekkür etti.
    
     -Engelleri beraber aşalım kampanyası
    
     (Fotoğraflı)
    
     Uzunköprü Belediyesi ve Edirne Bedensel Engelleri Koruma ve Yardımlaşma Derneği işbirliğinde düzenlenen Engelleri beraber aşalım kampanyası kapsamında engelli vatandaşa tekerlekli sandalye hediye edildi.
     Kavak mahallesinde yaşayan Osman Karabelaya, tekerlekli sandalye hediye eden Belediye Başkan Yardımcısı Engin Bulut, sağlıklı toplumun, engellerine sahip çıkan toplum olduğunu söyledi.
     Engelli vatandaşları tespit edip, yaşamlarına yardımcı olmanın yerel yönetimlerin görevleri arasında yer aldığını belirten Bulut, Yerel yönetimler olarak fiziki şartları düşünüyoruz. Osman Karabelanın yüzünün gülmesi bizim yüzümüzü de güldürdü dedi.
    
     -Diyanet Sen Edirne Şubesi Başkanı Eroğlundan Müftü Üzüme ziyaret
    
     (Fotoğraflı)
    
     Diyanet Sen Edirne Şube Başkanı Mahmut Eroğlu, Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzümü ziyaret etti.
     Ziyarette, Eroğlu, derneğin faaliyetleri hakkında Üzüme bilgi verdi.
     Üzüm de sivil toplum kuruluşlarının sosyal ve kültürel etkinliklere katılmalarının önemli olduğunu, bundan sonra birlikte çalışabileceklerini belirtti.
     Ziyarette, şube yöneticileri de yer aldı.
    
     - Şallı, Ankarada seminere katıldı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, Roman vatandaşlar için kamu sivil toplum kuruluşları ile diyaloğun geliştirilmesi projesi kapsamında Ankarada düzenlenen seminere katıldı.
     Şallı, yaptığı yazılı açıklamada, seminerde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelikin söylemlerini samimi bulduklarını belirtti.
     Seminerde, 7 bakanlık temsilcisinin bulunmasının, ciddi adımların atılacağının göstergesi olduğunu ifade eden Şallı, şunları kaydetti:
     Seminerde sorunlarımızı Ankaraya taşıyabilmemiz, şanslı olduğumuzu göstermiştir. Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve Edirne Valisi Hasan Duruerin çalışmalarımıza destek vermesinin bizler için önemlidir. Romanlar her ne kadar sosyal dışlanmaya maruz kalsa da sosyal yardımlardan, devletin eşit vatandaşlık haklarından yararlanmaktadır. Roman vatandaşların eğitim sürecine girmesi için sivil toplum örgütleri ile kamu kurumlarının çözüm yolları bulacağına inanıyorum.
    
     Muhabir: Gürkan Arda - Necdet Uybaş / Hakan Şahin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER