Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -TÜde öğrenciler için yeni sosyal alanlar oluşturuldu


EDİRNE (A.A) - Trakya Üniversitesinde (TÜ) öğrenciler için yeni sosyal alanlar oluşturuldu.
     TÜden yapılan yazılı açıklamada, üniversite öğrencilerinin ucuz ve kaliteli hizmet alması amacıyla yeni sosyal alanlar oluşturulduğu belirtildi.
     Açıklamada, Tıp Fakültesi Hastanesi altında market ve kantin ile Eğitim Fakültesi binasına da öğrenci kantini açıldığı kaydedildi.
    
     -İş-Kur Kariyer Günü etkinliği-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Trakya Üniversitesinde (TÜ) İş-Kur Kariyer Günü etkinliği düzenlendi.
     Edirne Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve üniversite işbirliğiyle Teknik Bilimler Yüksekokulunda düzenlenen konferansta, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nilgün Becenen, Edirne Giyim Sanayi İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Çınla Sarıkaya, Kilim Grubu Kartaltepe Mensucat Fabrikası Denim Dokuma Müdürü Cem Kutoğlu ve Kilim Grubu Kartaltepe Mensucat Fabrikası Endüstri Mühendisi Onur Sertuna sunum yaptı.
    
     -TÜ Rektörü Yörüke ziyaret-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün ve Edirne Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Ayşe Beyazıt, Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Yener Yörükü ziyaret etti.
     Rektörlükteki ziyarette Üstün ve Beyazıt, Yörüke görevinde başarılar diledi.
     Yörük de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
    
     -Olin Edirne-Mersin BB maçındaki kavga-
    
     Bazı dernekler ve sivil toplum kuruluşları, 20 Aralıkta Olin Edirne-Mersin BB maçında polis ile taraftarlar arasında çıkan arbedeyi kınadı.
     Edirne Barosundan yapılan yazılı açıklamada, maçta yaşanan olayların görüntülere açıkça yansıdığı belirtildi.
     Polislerin bir taraftar tarafından küfür edildiği gerekçesiyle aile tribününe girerek kadın, erkek, yaşlı, çocuk ve engelli dinlemeden taraftarların çoğuna şiddet uyguladığının yerel ve ulusal basına yansıdığı kaydedilen açıklamada, şunlar ifade edildi:
     Baro Başkanımız Avukat Özgür Yıldırım yaşanan bu çok çirkin görüntülerden sonra konuyla ilgili olarak hemen Edirne Emniyet Müdürü Sayın Cemil Ceylanla bir görüşme yapmıştır. Sayın Emniyet Müdürü bu görüşmede, henüz görüntüleri izlemediğini, kusuru veya suçu tespit edilecek olursa olaylara karışan polislerin korunmayacağını, polislere karşı da tribünden küfürler ve hakaretler edildiği duyumunu aldığını ifade etmiştir. Yaşanan bu üzücü olaylar karşısında son derece üzgün olduğunu, Edirne halkı ile Edirne emniyet teşkilatının karşı karşıya kalmamasını dilediğini belirten emniyet müdürü, emniyet teşkilatının her zaman halkımıza hizmet etmek gayesi ile gece, gündüz özveri ile çalıştığını ifade etmiştir.
     Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı da kavgayı kınadığını belirterek, benzeri olayların polis-vatandaş arasındaki olumlu ilişkilere zarar vermesini istemediğini ifade etti.
     Trakya Spor Yazarları ve Gazetecileri Derneği de yazılı açıklamayla olayı kınadı.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER