Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -Saadet Partisinden Söz Mahallede etkinliği


EDİRNE (A.A) - Saadet Partisi Edirne İl Başkanlığınca Söz Mahallede etkinliği düzenlendi.
     Partiden yapılan yazılı açıklamaya göre, etkinlik kapsamında Yıldırım Hacı Sarraf ve Yıldırım Beyazıt mahalleleri sakinleri bir kahvehanede partililere istek ve sıkıntılarını bildirdi.
     Saadet Partisi İl Başkanı Ali Demirkıran, burada yaptığı açıklamada, partisinin yerel yönetimlerde çıtayı yükseltmek için adımlar attığını söyledi.
     Demirkıran, etkinlik kapsamında mahalleleri gezerek vatandaşların istek ve sıkıntılarını dinlediklerini kaydetti.
     Saadet Partisi Mahalli İdareler Başkanı Sinan Tekin de güzel, huzurlu ve sakin bir şehir olması için Edirneye hep birlikte sahip çıkılması gerektiğini söyledi.
     Mahalle sakinlerinin sesini yetkililere iletmek için Söz Mahallede etkinliğini düzenlediklerini belirten Tekin, Mahalledeki sorunu en iyi mahalleli bilir dedi.
    
     -Keşan Kent Konseyi Başkanı Kalfalar:
     -Ceza evi binası müzeye dönüştürülsün
    
     Keşan Kent Konseyi Başkanı Bayram Ali Kalfalar, Cezaevi binası müzeye dönüştürülsün dedi.
     Kalfalar, Atatürk Parkında gazetecilere yaptığı açıklamada, Keşana yeni cezaevinin yapılması ile İstiklal Caddesinde bulunan cezaevinin boşaltılacağını söyledi.
     Kentteki belirli yapıların yararlı yönde kullanılması gerektiğini anlatan Kalafalar, Bazı kesimler buraya kültür ve sanat evi yapılması yönünde görüş bildirdi. Ancak, ilçemizde bir kültür merkezi var. Cezaevinin müzeye dönüştürülmesi yönünde sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelerek kamuoyu oluşturmamız gerekiyor. Keşanın bir müzeye ihtiyacı var. Cezaevi binası müzeye dönüştürülsün diye konuştu.
     Kalfalar, bir şehrin gelişmişliğinin göstergesi olan müze ve meydanların o yerleşim yerine güzellik kattığını kaydetti.
    
     -İpsalada tatlı su balığına ilgi
    
     (Fotoğraflı)
    
     İpsalada tatlı su balığına ilginin olduğu bildirildi.
     Balıkçı Hasan Tuzu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yenikarpuzlu beldesindeki göletten avladığı sudak ve sazan balıklarına vatandaşlarca ilgi gösterildiğini söyledi.
     Geçimini balıkçılıkla sağladığını anlatan Tuzu, Sudak balığının kilogramını 10 liradan, sazanıysa 7 liradan satışa sunuyoruz. Lezzetli olması dolayısıyla vatandaşlar balıklara ilgi gösteriyor dedi.
    
     Muhabir: Necdet Uybaş - Cihan Demirci
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER