Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -Edirne Orman İşletme Müdürü Terzi: -Kapıkule Sınır Kapısı, otobanın Edirne sınırlarındaki kısmı ve kentin birçok yerine fidan dikeceğiz


EDİRNE (A.A) - Edirne Orman İşletme Müdürü Önder Terzi, Kapıkule Sınır Kapısı, otobanın Edirne sınırlarındaki kısmı ve kentin birçok yerine fidan dikeceğiz dedi.
     Terzi, müdürlükte düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamada, Edirne ve çevresindeki ağaçlandırma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
     Çalışmalar kapsamında endüstriyel plantasyon amaçlı kavak ve birçok yerde bal ormanı oluşturduklarını anlatan Terzi, şunları söyledi:
     Lalapaşada 100 hektar sahada bal ormanı projesi yaptık. Bu bölgede hem bitki çeşitliliğini artıracağız hem de bal ormanlarıyla köydeki vatandaşlara ekonomik girdi sağlamış olacağız. Bu yıl kentte 50 bin kavak dikmeyi planladık. Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında, Kapıkule Sınır Kapısı, otobanın Edirne sınırlarındaki kısmı ve kentin birçok yerine fidan dikeceğiz.
     Ayrıca, karayollarının da görüşünü alarak köy ve bazı ilçelerdeki yol kenarlarını da ağaçlandırmayı düşünüyoruz. Edirne Orman İşletme Müdürlüğü olarak çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor.
    
     -AB Projesinin kapanış toplantısı-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Edirne Köylere Hizmet Götürme Birliği ile Elhova Belediyesi arasında uygulanan Edirne ve Elhovada Dinlenme, Spor ve Turizm Koşulları Oluşturma Amaçlı İşbirliği projesinin kapanış toplantısı yapıldı.
     Kent Ormanında düzenlenen toplantıda konuşan Edirne Valisi Hasan Duruer, iki ülke arasındaki işbirliğinin devam etmesini temenni ettiğini belirterek, Daha başarılı projeler yapılmasını umuyorum diye konuştu.
     Proje kapsamında inşa edilen tesislerin açılışı Vali Duruer, Elhova Belediye Başkanı Petar Kirov, Edirne Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle sporcular ve davetliler tarafından yapıldı.
     Toplantıda proje kapsamında düzenlenen bisiklet, koşu ve plaj voleybolu müsabakalarında dereceye giren Türk ve Bulgar sporculara ödülleri verildi.
    
     -Endonezya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Ishak, Sedefçiyi ziyaret etti-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Endonezya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Suri Tauchid Ishak, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçiyi ziyaret etti.
     Konuk başkonsolos Ishak, ziyarette yaptığı konuşmada, konsolosluklarının kuruluş aşamasında olduğunu, tanışmak amacıyla çeşitli ziyaretlerde bulunduğunu söyledi.
     Ishak, önceki yıllarda Edirneye ziyaretleri olduğunu ancak Edirneyi daha modern bulduğunu ifade ederek, Edirneyi öncekinden çok daha modern buldum. Şehrin belediye başkanı olarak sizleri çalışmalarınızdan dolayı kutluyorum diye konuştu.
     Sedefçi de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, konuk başkonsolosa çeşitli hediyeler verdi.
    
     -CHP Denizli Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Cihaner-
    
     (Fotoğraflı)
    
     CHP Denizli Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi İlhan Cihaner, dinlemelerin devletin bilgisi olmadan yapılamayacağını savundu.
     Cihaner, partisince Köşk Düğün Salonunda düzenlenen Türkiyede Adalet konulu panelde yaptığı konuşmada, Türkiyede birçok vatandaşın hukuksuz şekilde dinlendiğini ileri sürdü.
     Türkiyede bazı üst düzey kurumlarda dinleme cihazı bulunduğunu anlatan Cihaner, Bunun dışında Danıştay taşınırken başkanın odasında bir dinleme cihazı bulundu. Önceki Genelkurmay Başkanının en gizli konuşmaları servis edildi. Yüksek yargıçların telefonları dinlendi. Genel seçimler öncesinde MHPnin kurmay kadrosu benzer yöntemlerle adeta biçildi. Dinlemeler devletin bilgisi olmadan yapılamaz. Bu işi yapanlarında üstüne gidilmesi gerekiyor şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Necdet Uybaş - Gökhan Balcı - Cihan Demirci
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER