Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayvalı: -Hazreti Peygamberimize özlem duyuyoruz, kıyamete kadarda inşallah bütün insanlık olarak duyacağız


EDİRNE (A.A) - Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Ayvalı, Hazreti Peygamberimize özlem duyuyoruz, kıyamete kadar da inşallah bütün insanlık olarak duyacağız dedi.
     Ayvalı, Türkiye gazetesinin organizasyonuyla Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen Hazreti Muhammedi anma etkinliğinde yaptığı konuşmada, peygamberlerin insanlığa doğruyu öğretmek için gönderildiğini söyledi.
     Hazreti Muhammedin yıllar önce büyük bir çölde, az insan kitlesiyle İslamiyeti dünyanın yarısından fazlasına anlattığını ve yaydığını belirten Ayvalı, şöyle devam etti:
     Peygamberimizin güzel ahlakını insanlığa anlattığı mümin bir kul olma mirasını, dünyaya yaymaya çalışıyoruz. Ancak onun döneminde olduğu gibi bu dönemde de İslamiyet ve peygamberimize saldırılar olmuştur. Karikatüründen kitabına, dergisinden internette yayınlanan mecmuasına ve son olarak da yapılan bir filmle kötülenmeye çalışmışlardır. Bu yayınlarda fes, şalvar, tesettür ve hatta ay ve yıldızla dalga geçilmiştir. İnancımız gereği bunları bertaraf edeceğiz. Günümüzde insanlık Hazreti Muhammedin aşkına hasrettir.
     Hazreti Peygamberimize özlem duyuyoruz, kıyamete kadar da inşallah bütün insanlık olarak duyacağız.
     Edirne Müftü Yardımcısı Mehmet Karahan ise Hazreti Muhammedin 40 yaşında peygamber olduğunu ve kısa bir sürede İslamiyeti yaydığını kaydetti.
     Katılımcılara lokum ve gül suyu ikram edilen etkinlikte Şehabettin Paşa Camisi İmamı Bünyamin Kerçin de Kuran-ı Kerim okudu.
    
     -Havsada çiftçiler bilgilendirildi-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Havsa Ziraat Odası, çiftçileri ayçiçek ve buğday hastalıkları konusunda bilgilendirdi.
     Tohum üretim firmasının sorumlusu Ecevit Dinç tarafından Şehit Öğretmen Mehmet Birol Kız Teknik Lisesi salonunda yapılan bilgilendirmede, çiftçilere ayçiçek ve buğday hastalıklarıyla mücadele yöntemleri anlatıldı.
     Toplantıya Havsa Ziraat Odası Başkanı Muammer Şimşek ve çok sayıda çiftçi katıldı.
    
     -BTTDD Keşan Şube Başkanlığına yeniden Beyli seçildi-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Keşan Şubesi Başkanlığına yeniden İsmail Beyli seçildi.
     Keşan Küçük Sanayi Sitesindeki dernek merkezinde yapılan 9. genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
     Beyli, yaptığı konuşmada, amaçlarının bölgede bulunan Batı Trakya Türklerinin birlik ve beraberliğini sağlamak olduğunu söyledi.
     Seçimde Beyli yeniden başkanlığa getirildi.
    
     Muhabir: Ekip / Salih Baran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER