Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -IFDP Yönetim Kurulu Başkanı Bekleviç: -Günümüzde dünya barışına karşı en büyük tehdit olarak gördüğümüz şiddetin hiçbir biçimi kabul edilemez


EDİRNE (A.A) - Uluslararası Demokrasi ve Barış Forumu (IFDP) Yönetim Kurulu Başkanı Tuna Bekleviç, dünya barışına karşı en büyük tehdit olarak görülen şiddetin hiçbir biçiminin kabul edilemeyeceğini bildirdi.
     Bekleviç, ABDnin Ankara Büyükelçiliği girişindeki patlamaya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, uluslararası teröre karşı mücadele veren ülkelerin, terör saldırılarına da ortak tepki vermesi gerektiğini belirtti.
     Saldırının faillerinin en kısa sürede adaletin karşısına çıkarılacağına inandığını ifade eden Bekleviç, Günümüzde dünya barışına karşı en büyük tehdit olarak gördüğümüz şiddetin hiçbir biçimi kabul edilemez. Marjinal gruplar tarafından gerçekleştirilen bu terör saldırısı sırasında hayatını kaybeden güvenlik görevlisine Allahtan rahmet, ailesi ve yakınları başta olmak üzere tüm ülkemize başsağlığı diliyorum ifadelerini kullandı.
    
     -Edirne emniyetinden ETB Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcıya plaket-
    
     Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, Edirne Ticaret Borsası (ETB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yardımcıya, Can Suyu projesine verdiği destekten dolayı plaket takdim etti.
     ETBden yapılan yazılı açıklamada, Ceylanın, Yardımcıya, gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen Can Suyu projesine verdiği destekten dolayı teşekkür plaketi verdiği belirtildi.
     Ziyarette, Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Semih Erdur, İstihbarat Şube Müdürü Dr. Özgür Nikbay ve projede görev alan polis memurlarının da yer aldığı kaydedildi.
    
     -Keşan Kaymakamı Dınkırcıdan proje önerisi-
    
     Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, tarım ve hayvancılık üzerine üretim yapan küçük işletmelerin birleşerek proje üretmesi gerektiğini söyledi.
     Dınkırcı, Paşayiğit beldesi, Altıntaş, Maltepe ve Karacaali köylerini ziyaretinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Keşanın köylerinde tarım konusunda düzenlenecek gece eğitimlerine çiftçilerin katılmasını önerdi.
     Bölgede hayvancılığın da gelişmesi için yem bitkileri üretimine ağırlık verilmesi gerektiğini belirten Dınkırcı, Tarım ve hayvancılık üzerine üretim yapan küçük işletmeler birleşerek proje üretmelidir dedi.
     Dınkırcı, bölgenin arı yetiştiriciliği ve meyveciliğe de uygun olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Necdet Uybaş - Gökhan Balcı / Cihan Demirci
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER