Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -Diyanet-Sen Edirne Şubesi Kadın Kolları Başkanı Tudan: -İslam dini kadına şiddeti kesinlikle reddeder


EDİRNE (A.A) - Diyanet-Sen Edirne Şubesi Kadın Kolları Başkanı Hatice Tudan, İslam dininin kadına şiddeti kesinlikle reddettiğini belirtti.
     Tudan, yaptığı yazılı açıklamada, Hazreti Muhammedin bütün insanlara değer verdiğini, kadınların baskı ve aşağılamadan uzak tutulmasına ilişkin uyarılarda bulunduğunu kaydetti.
     Kadının, insanlığın varlık sebebi olduğunu ifade eden Tudan, Geleneğimizdeki karıncayı dahi incitmeme ilkesi hayatımızın vazgeçilmez düsturu olsun. Gönül kırmanın Kabeyi yıkmaktan daha büyük bir vebal olarak telakki edildiğini hiçbir zaman unutmayalım. Şiddet hayatımızdan uzak olsun. Sevgi, saygı ve hoşgörü hayatımıza hakim olsun. Kadınını alçaltan milletlerin yükseldiğine tarih şahit olmamıştır. İslam dini kadına şiddeti kesinlikle reddeder ifadelerini kullandı.
    
     -Edirne, hane halkı büyüklüğü sıralamasında 73. sırada-
    
     Edirnenin hane halkı büyüklüğü sıralamasında 81 il arasında 73. sırada yer aldığı bildirildi.
     Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Edirne Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, kurum tarafından 2011de yapılan nüfus ve konut araştırmasına göre Edirnede hane sayısının 124 bin 118, ortalama hane halkı büyüklüğünün de 3,2 olduğu belirtildi.
     Edirnenin, 3,2 hane halkı büyüklüğü ortalamasıyla 81 il arasında 73. sırada yer aldığı, Türkiyedeki ortalama hane halkı büyüklüğünün de 3,8 olduğu kaydedildi.
    
     - Aileler Çocuk Gelinlere karşı bilgilendiriliyor-
    
     Edirnede aileler Çocuk Gelinlere karşı bilgilendiriliyor.
     Edirne Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünün koordinasyonunda yürütülen Erken Yaş Evlilikleri ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi projesi kapsamında, belediye, emniyet, müftülük, baro ve halk sağlığı müdürlüğünce oluşturulan uzman ekip, mahallelerde bilgilendirme toplantılarına devam ediyor.
     Proje kapsamında, Karaağaç Mahallesindeki bir kahvehanede düzenlenen toplantıda konuşan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, çocuk yaşta yapılan evliliklerin, toplumun genelini ilgilendiren sorunlara neden olduğunu söyledi.
     Genç yaştaki evlilikler sonrasında şiddet, psikososyal bozukluklar ve yürümeyen evlilikler gibi sorunların ortaya çıktığını anlatan Tanrıkulu, Bu sorunlar, eğitim ve sağlık problemlerini de körüklüyor dedi.
     Toplantıda, emniyet, müftülük, baro ve halk sağlığı temsilcileri de konu hakkında bilgi verdi.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Cihan Demirci
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER