Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -ESOBdan İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu eğitimi -Saadet Partisinin Söz Mahallede etkinliği


EDİRNE (A.A) - Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince (ESOB) oda başkanları ve genel sekreterler İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa ilişkin bilgilendirildi.
     Uzunköprü Ziraat Odasında düzenlenen toplantıda Gıda Mühendisi ve İş Güvenliği Uzmanı Ömer Faruk Akbulut katılımcılara yasa ve getirdiği yükümlülükler hakkında bilgi verdi.
     Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, yeni yasanın sorumluluklar getirdiğini söyledi. İnağ, toplantının ardından odanın gerekli çalışmalara başlayarak esnaflara ulaşacağını ifade etti.
     Akbulut da, yasada özellikle risk grupları ve çalışan sayısına göre farklı yükümlülükler olduğunu söyledi. Esnaf ve sanatkarların yanlış bilgilendirmeye maruz kaldığını belirten Akbulut, Bu yasadan muaf olan grup sadece kendisi çalışan yani yanında herhangi bir sigortaişçi çalıştırmayan ticaret erbaplarıdır. Yani bir bakkal sahibi esnaf sadece kendisi çalışıyor ve yanında hiç sigortalı kimse çalışmıyorsa bu yasadan muaf oluyor. Ancak bir kişiye bir saat dahi sigorta ödeniyorsa bu esnaflarımız bu yasa kapsamında gerekli çalışmaları yapmak zorundadır diye konuştu.
    
     -Saadet Partisinin Söz Mahalledeetkinliği-
    
     Saadet Partisi Mahalli İdareler Başkanı Sinan Tekin, Söz Mahallede etkinliğinin yarın Talat Paşa Mahallesinde düzenleneceğini bildirdi.
     Tekin, yaptığı yazılı açıklamada, etkinlik çerçevesinde düzenlenen toplantılarda Vatandaşların kentsel ve diğer sorunlarını rahatça ifade ettiğini söyledi. Tekin, Söz Mahallede etkinliğinin yarın Talat Paşa Mahallesindeki Bostanpazarı kıraathanesinde yapılacağını ifade etti.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Sabri Çelebioğlu
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER