Edirneden kısa kısa

Edirneden kısa kısa -Keşan Kaymakamı Dınkırcı: -Saros Körfezinde su altı ve su üstü sporları için 25 alan belirlendi


EDİRNE (A.A) - Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Saros Körfezinde su altı ve su üstü sporları için 25 alanın belirlendiğini bildirdi.
     Dınkırcı, halk kütüphanesinin toplantı salonunda yaptığı açıklamada, yıl içerisinde su üstü ve su altı sporları başta olmak üzere her türlü turizm faaliyetinin sorunsuz şekilde devam etmesi için çalıştıklarını söyledi.
     Keşanda kayıtlı yaklaşık 10 bin 500 yazlık, 64 kilometre uzunluğunda da sahil şeridi olduğunu belirten Dınkırcı, Sektörle ilgili sorunların çözümünde ise başta belediyeler, muhtarlıklar, gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğü, mal müdürlüğü, sağlık müdürlüğü ve vatandaşların eş güdüm içerisinde çalışmasını istiyoruz. Öte yandan, Saros Körfezinde su altı ve su üstü sporları için 25 alan belirlendi. Bu alanlara katkıda bulunacak çalışmalarımız devam edecektir diye konuştu.
    
     -Uzunköprü Belediyesinden projeler-
    
     Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, Trakya Kalkınma Ajansına proje sunduklarını bildirdi.
     İşbilen, yaptığı yazılı açıklamada, ajansın kabul etmesiyle eski tekel binasının restore edildiğini hatırlattı.
     Telli Çeşme Meydanı ve Uzunköprü Tarih Rehberi için ajansa hibe talepli iki proje daha sunduklarını belirten İşbilen, projelerin devam edeceğini ifade etti.
    
     -Eski Keşan Belediye Başkanı Önenin ölümünün 11. yılı
    
     Eski Keşan Belediye Başkanı Alaattin Önen, ölümünün 11. yılında mezarı başında anıldı.
     Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Asri Mezarlıkta düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Önenin 1984-1989 yılları arasında ilçede belediye başkanlığı yaptığını hatırlattı.
     Önenin ilçeye katkıda bulunduğunu belirten Özcan, Eninde sonunda buraya geleceğiz. Bu dünyadan geleceğe bir şeyler bırakarak göçüp gitmek ve ardından da rahmetle anılmak en güzel olanı. Alaattin Öneni rahmetle anıyoruz, nur içinde yatsın. Ailesine ve geride kalanlara sabırlar diliyorum. Önene, Keşana belediye başkanlığı yaptığı dönemde ürettiği hizmetlerden dolayı Keşan halkı adına teşekkür ediyorum diye konuştu.
     Konuşmanın ardından dua okunurken, törene, belediye meclis üyeleri ve Önenin yakınları katıldı.
    
     Muhabir: Necdet Uybaş / Cihan Demirci
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Edirneden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER