Edirne Belediye Başkanı Sedefçi:

Edirne Belediye Başkanı Sedefçi: -"Kakava-Hıdrellez Şenliklerini, lobi faaliyetleri sonucunda Kültür Bakanlığının desteğiyle UNESCOnun Dünya Kültür Mirası Listesine dahil etme şansına kavuşacağımızı düşünüyorum"


İSTANBUL (A.A) - Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, "Kakava-Hıdrellez Şenliklerini lobi faaliyetleri sonucunda Kültür Bakanlığının desteğiyle UNESCOnun Dünya Kültür Mirası Listesine dahil etme şansına kavuşacağımızı düşünüyorum" dedi.
     Sedefçi, Belediye Meclis Salonunda düzenlediği basın toplantısında, her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde geleneksel olarak gerçekleştirilen şenliklere ilginin her geçen gün arttığını söyledi.
     Edirnenin, bu yıl yapılan şenliklerde 200 bin kişiyi ağırladığını belirten Sedefçi, bunun önemli bir gelişme olduğunu ifade etti.
     Sedefçi, şenliklerin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine alınması için çalışmalar yürüttüklerini aktararak, şunları kaydetti:
     "Kakava-Hıdrellez Şenlikleri, UNESCO Dünya Kültür Mirasının aday listesinde yer alıyor. Kültür Bakanlığı ile beraber çalışma yapıyoruz. Arkadaşlarımız Bulgaristandaki bir toplantıda, Fransa ve bazı ülkelerin UNESCO yetkilileriyle görüşerek lobi faaliyetleri yaptı. Kakava-Hıdrellez Şenliklerini, lobi faaliyetleri sonucunda Kültür Bakanlığının desteğiyle UNESCOnun Dünya Kültür Mirası Listesine dahil etme şansına kavuşacağımızı düşünüyorum. Bu şekilde Edirne 3 unsuruyla UNESCOda yer almış olan şanslı bir kent haline gelecek."
    
     -Cemil İpekçiden Kırkpınar konseptli defile-
    
     Edirne Belediye Başkanı Sedefçi, kentin kültür ve sanat şehri olması için çaba sarf ettiklerini, bu kapsamda festivaller düzenlediklerini söyledi.
     Sedefçi, bu ayın sonunda gerçekleştirilecek Uluslararası Edirne Ciğer ve Bando Festivalinin de önemli olduğunu dile getirerek, yüzlerce kilogram pişmiş ciğerin ücretsiz dağıtılacağı festivalde, komşu ülkelerin bando ekiplerinin konser vereceğini bildirdi.
     Kırkpınar yağlı güreşleri haftasının da renkli geçmesi için uğraş verdiklerini ifade eden Sedefçi, "Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için çalışmalarımız devam ediyor. Cemil İpekçinin ekibiyle görüştük. Cemil İpekçi, Saraçlar Caddesinde Kırkpınar konseptli bir defile düzenleyecek. Konserlerimizden önce bunu Edirne halkına sunma şansına kavuşacağız" diye konuştu.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Salih Baran
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Edirne Belediye Başkanı Sedefçi: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER