Edirne Emniyet Müdürü Ceylan:

Edirne Emniyet Müdürü Ceylan: -Edirne emniyeti 2005 ve 2007 yıllarında meydana gelen iki faili meçhul olayı aydınlattı. Emeği geçen müdürlerimize ve personelimize teşekkür ediyorum


EDİRNE (A.A) - Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, Edirne emniyeti 2005 ve 2007 yıllarında meydana gelen iki faili meçhul olayı aydınlattı. Emeği geçen müdürlerimize ve personelimize teşekkür ediyorum dedi.
     Ceylan, Edirne Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda gazetecilere yaptığı açıklamada, bir kentteki en önemli olaylardan birinin faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması olduğunu söyledi.
     Görev yaptığı illerde asayiş müdürlerine faili meçhul cinayetlerin sayısını sorduğunu belirten Ceylan, Edirnede göreve başladığında da aynı soruyu yönelttiğini ifade etti.
     Müdürlerinin kendine il merkezinde 2005 ve 2007 yıllarında iki faili meçhul cinayet işlendiğini bildirdiğini aktaran Ceylan, şöyle konuştu:
     Bu konuyla ilgili zamanında belli çalışmalar yapıldığını ancak bir sonuçlandırmaya ulaşılamadığını söylediler. Bende başta müdür yardımcısı arkadaşımız olmak üzere, kaçakçılık, istihbarat ve birinci derece sorumlu asayiş müdürüme görevlendirme yaptım. Her faili meçhul olay aydınlatılabilecek diye bir şey yok. Bu konuyla ilgili nereye geldiniz, karşılaştığınız sorunlar nedir- Bu konularda arkadaşlarıma hem teknik hemde adli konularla ilgili yardımda bulundum. Arkadaşlarımız bu çalışmalarını proje içerisinde titiz ve dikkatli şekilde mesai mefhumu gözetmeden çaba göstererek çalıştılar. Edirne Emniyeti 2005 ve 2007 yıllarında meydana gelen iki faili meçhul olayı aydınlattı. Emeği geçen müdürlerimize ve personelimize teşekkür ediyorum.
    
     -Metruk binalar-
    
     Bir gazetecinin, Son cinayet metruk binada işlendi. Ceset uzun bir aradan sonra burada bulundu. Bu tür binalar Edirnede çok. Bunların kontrolüne yönelik faaliyet var mı- sorusu üzerine Ceylan, şunları söyledi:
     Sayın valimizle konuyla ilgili bir görüşme yaptım. Bu binaların hepsini bir kitapçık haline getirdik. Fotoğrafladık ve durumlarını belirledik. Sayın Valimiz göreve geldiğinde bu tür binaların bir kısmını yıktırdı ve bir kısmıyla ilgili tedbirler almaya başladı. Fakat bazı binalar Anıtlar Kurulunun kontrolünde olduğu için ne bir çivi çakabiliyorsunuz ne de bir çivi alabiliyorsunuz. Sayın Valimiz konuyla ilgili Anıtlar Kuruluyla görüşüyor. Ben dosyayı arz ettim. 50 tane metruk bina var. Bunların bir kısmında yıkılma tehlikesi söz konusu. Vatandaşlara, yoldan geçen araçlara zarar verebilecek yapıda. Bir kısmında da mekan takımının gece ısınmak için ateş yakması sonucu yangın çıkabilir. Mahalleye de zarar verebilir. Biz bunları tespit ederek valimize arz ettik. Sayın Valimize bu tür binalar yıkılamıyorsa telden ve duvardan fiziki bir engelle korunmasını arz ettim. Sağır ve dilsiz bir kıza tecavüz edilmişti. Yine lisede okuyan bir kızın tecavüz konusu vardı. Olaylar bu binalarda yaşanmıştı. Bunlara bir şekilde tedbir alıyoruz valimiz çalışmalar yapıyor.
    
     -Motosikletler kasksız kullanılamayacak-
    
     Motosiklet ve bisiklet türü araçların Edirnede sık kullanıldığını söyleyen Ceylan, kasksız şekilde motosiklet kullanılmasına müsaade etmeyeceklerini kaydetti.
     Kasksız motosiklet sürücülerinin tespit edilerek işlem uygulanacağını anlatan Ceylan, Bana bir şey olmaz mantığıyla hareket edilmemesi gerekiyor. Motosiklet kazalarının yüzde 85inde baş kısmına alınan darbeler nedeniyle ölümler oluyor. Kaza sonrası bakıyoruz vücudunda hiçbir yok, beyin kanamasından hayatını kaybediyor dedi.
     Acil durumlara müdahale edecek özel harekat ekibinin Edirnede bulunmadığını ifade eden Ceylan, Özel harekat ekibi Kırklareli ve Tekirdağda var Edirnede yok. Ne mana ile kapatılmış bilmiyorum. 284 kilometre sınırımız var. Örgütlerin yasa dışı geçişleri var. Özel harekat kapatılmış. Ben tekrar burada 20 kişilik özel hareket açılmasını istedim. Bu ekibin olması gerekiyor diye konuştu.
     Toplantıya, Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Fethi Velik, Edirne Basın Yayın ve Enformasyon Müdürü Fikret Dişlioğlu, Edirne Emniyeti İstihbarat Şube Müdürü Dr. Özgür Nikbay, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Semih Erdur, ve Asayiş Şube Müdürü Masum Özçiçek katıldı.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Edirne Emniyet Müdürü Ceylan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER