Edremitteki kuvvetli yağış

Edremitteki kuvvetli yağış -Sahil Güvenlik Komutanlığında görevli 8 dalgıç, kayıp ihbarlarına karşı bölgede hazır bekletiliyor -Balıkesir Valisi Turhan: 6-8 saat aralığında, 169 kilogram gibi bir yağış aldık (Fotoğra


BALIKESİR (A.A) - Balıkesirin Edremit ilçesinde dün akşamdan itibaren etkili olan kuvvetli yağışın ardından bazı mahalleleri su bastı, Sahil Güvenlik Komutanlığında görevli 8 dalgıç, kayıp ihbarlarına karşı bölgede hazır bekletiliyor.
     Kuvvetli yağışın ardından Zeytinli, Altınkum ve Dalyan mahallelerinde oturan bazı vatandaşlar, evlerinde mahsur kaldı. Arama kurtarma ekipleri, mahsur kalanlara su ve ekmek ulaştırırken, bazı vatandaşlar da iş makineleriyle evlerinden alındı.
     Bölgedeki yardım ve kurtarma çalışmaları, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) başta olmak üzere çok sayıda arama kurtarma ekibinin katılımıyla devam ediyor.
     Öte yandan, İzmirden gelen Sahil Güvenlik Komutanlığında görevli 8 dalgıç, kayıp ihbarlarına karşı bölgede hazır bekletiliyor.
    
     -Balıkesir Valisi Turhan-
    
     Bölgede incelemelerde bulunan Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, herhangi bir can kaybı bulunmadığını, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Devlet Su İşleri (DSİ), Karayolları ve İl Özel İdare ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.
     Akşam saatlerinde de yoğun yağış beklendiğini ifade eden Turhan, 6-8 saat aralığında 169 kilogram gibi bir yağış aldık. Bazı evlerin alt katları su altında kaldı. Araç gereç yönünden bir sıkıntımız yok. İzmir Büyükşehir Belediyesinin itfaiye ekibi de şu anda yolda. Yakın zamanda yetişecek diye konuştu.
    
     Muhabir: Hakan Firik-Emrah Elmas / Büşra Nur Özcan / Harun Kaymaz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Edremitteki kuvvetli yağış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER