Edremitteki kuvvetli yağış

Edremitteki kuvvetli yağış -Yaşanan su baskınlarının ardından 300e yakın hasar tespit talebi geldiği, 110 hasar tespit raporu düzenlendiği bildirildi


BALIKESİR (A.A) - Edremitteki kuvvetli yağışla yaşanan su baskınlarının ardından 300e yakın hasar tespit talebi geldiği, 110 hasar tespit raporu düzenlendiği bildirildi.
     Edremit Belediyesinden yapılan açıklamada, 9 Mart Cumartesi günü etkili olan yağışın ardından yaşanan sel ve su baskınları için 153e gelen ihbarların alınarak bunlara anında müdahale edildiği belirtildi.
     Belediye başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin ekipleri anında göreve çağırarak, gerekli müdahalede bulunulduğunun vurgulandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Edremitin sokaklarında, araç, iş yerleri ve evlerinde mahsur kalan insanlar, zabıta ve diğer müdürlüklere ait araçlarla kurtarılmış, belediye hoparlöründen anonslar yapılarak, vatandaşlar uyarılmıştır. Yaşanan afetin durum ve büyüklüğüne göre araçların güzergahı değiştirilerek, caddelerde önlemler alınmıştır. 25 kişilik itfaiye personeli, araç ve ekipmanıyla, İzmir-Çanakkale yolunda mahsur kalan araç ve insanlar kurtarılmıştır.
     Ülkü Yolu ve Dalyan bölgelerinde hayvan damlarında mahsur kalan hayvanlar kurtarılmış, bölge trafik, adliye, sanayi siteleriyle tüm cadde ve sokaklarda, menfez ve rögarlar temizlenmiştir. 2 adet yangına müdahale edilerek bu yangınlar anında söndürülmüştür. Mahalle ve sokak araları, okullar, sanayi ve diğer bölgeler yıkanarak, kaba temizliği yapılmıştır. 223 yerden su çekme işlemi gerçekleştirilmiştir.
     Su çekilecek 30 yer kaldığının bildirildiği açıklamada, belediyenin 173 kişiden oluşan ekip ve araçlarıyla çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü kaydedildi.
     Açıklamada, hasar tespit çalışmalarının devam ettiği belirtilerek, 300e yakın hasar tespit talebi gelmiştir. Konut ve iş yeri için 110 hasar tespit raporu düzenlenmiştir. Bu doğal afette zarar gören vatandaşlarımızın muhtarlıklar aracılığıyla kaymakamlık ve belediyemize müracaatları anında değerlendirilmektedir. Kaymakamlık nezdinde de ilçemizin afet bölgesi yapılması için müracaatlar yapılmıştır ifadeleri kullanıldı.
    
     Muhabir: Emrah Elmas / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Edremitteki kuvvetli yağış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER