Edremit Körfezinden kısa kısa

Edremit Körfezinden kısa kısa -Havranda çiftçilere meyve fidanı dağıtıldı


BALIKESİR (A.A) - Havran Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, çiftçilere kiraz, elma ve incir fidanı dağıtıldı.
     Havran Kaymakamı Yasin Öztürk, konuya ilişkin, ilçede meyve üretimini geliştirmek ve yaygılaştırmak amacıyla fidan dağıtımı yapıldığını söyledi.
     Hayata geçirilen projelere İl Özel İdaresi tarafından 2013 yılı bütçesinden kaynak aktarılmasıyla, çiftçilere bin 320 kiraz, 3 bin 300 elma ve 827 incir fidanı dağıtıldığını dile getiren Öztürk, şunları kaydetti:
     Havranın köylerinde oturan 65 çiftçi ailesine meyve fidanı dağıtıldı. Hedefimiz, ekonomik getirisi yüksek ürünlerin desteklenmesiyle Havranı meyve bahçesine dönüştürmek. Proje ile kapama meyve bahçeleri tesis edilerek, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanları kontrolünde bilinçli bir dikim, budama ve bakım işlemleri takibi yapılacak ve çiftçilerimizin gelir olanaklarının artırılmasına çalışılacak.
    
     -Zabıta kaldırım işgallerini engelliyor-
    
     Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kaldırım işgali yapan esnafla mücadeleyi sürdürüyor.
     Yapılan denetimlerde, çarşı esnafının dükkan önlerine koydukları tabelalar, sandalyeler ve halkın yürüyüş yolunu engelleyecek ve kapatacak olan her şey, zabıta ekiplerince kaldırılıyor, kurallara ısrarla uymayanlara cezai işlem uyguluyor.
    
     -Ayvalık-
    
     Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Personeli Bahar Turnuvası, Sarızeybek Spor Tesisleri Halı Sahasında başladı.
     Açılışına Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ve Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilenin katıldığı turnuvanın ilk maçı Türközenin vuruşuyla başladı.
     Eski Hal olarak bilinen alanda modernizasyon çalışmaları başlatan Ayvalık Belediyesi, yeni görünümüyle ilçeye çağdaş bir alışveriş alanı kazandırmayı amaçlıyor.
     Ayvalıkın merkezinde bulunan Eski Halde yıpranmış zemin betonları ve asfaltları kıran Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, kırılan zemini kayrak taşlarıyla döşedikten sonra, orta bölüme bir süs havuzu yapacak.
    
     -Şoför amcalarından küçük öğrencilere kitap-
    
     Edremite bağlı Kadıköyde bulunan Doyamadım Dolmuş Taksi Kooperatifi üyeleri, çocuklara okumayı sevdirmek amacıyla çeşitli hikaye kitapları alarak Leman Akpınar İlköğretim Okuluna hediye etti.
     Kadıköy beldesi ile Edremit arasında yolcu taşımacılığı yapan dolmuşçular, Kütüphane Haftası dolayısıyla ilk etapta 100 hikaye kitabını alarak okul yöneticilerine verdi.
     Kooperatif yetkilileri, Çocuklarımızın okuma alışkanlığı edinmeleri ve okumayı sevmelerini sağlamak amacıyla onlara çeşitli kitaplar aldık. Beldemizde bir kütüphane yok. Çocuklarımız bunun eksikliğini hissediyor. Eğer yöneticilerimiz Kadıköye bir kütüphane yaparlarsa biz içini doldurmaya hazırız dediler.
    
     Muhabir: Emrah Elmas / Hakan Firik
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Edremit Körfezinden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER