Egede kaçakları taşıyan teknenin batması

Egede kaçakları taşıyan teknenin batması -Kazadan sağ kurtulan 44 kişi, İzmir Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesine teslim edildi


İZMİR (A.A) - Menderes ilçesi Ahmetbeyli açıklarında batan tekneden sağ olarak kurtarılan yabancı uyruklu 44 kaçak, İzmir Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesine teslim edildi.
     Menderes ilçesi Ahmetbeyli Mahallesi Baradan mevkisinde kaçak göçmen taşıyan Sailor adlı teknenin, 6 Eylül Perşembe günü battığı kazadan kurtarılan 46 kaçak göçmen, gerekli hazırlıkların tamamlanmasının ardından 3 gündür tutuldukları Ahmetbeyli Jandarma Karakol Komutanlığından, İzmir Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesine teslim edildi.
     Şubeye bağlı Bornova ilçesi Işıkkent semtindeki Yabancılar Konukevine yerleştirilen kaçak göçmenlerin, gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından sınır dışı edilmeleri bekleniyor.
     Menderes Baradan mevkisinde meydana gelen kazada, aralarında bebek, çocuk ve kadınların da bulunduğu 61 kişi yaşamını yitirmiş, 27si tekne kaptanı ve yardımcısı olmak üzere toplam 46 kişi sağ olarak kurtarılmıştı.
     Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında tekne kaptanı ve yardımcısı tutuklanırken, daha sonra gözaltına alınan 3ü yabancı toplam 6 şüphelinin işlemleri ise sürüyor.
    
     Muhabir: Emre Umurbilir / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Egede kaçakları taşıyan teknenin batması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER