Egedeki Antik Kentlerde Sahne Sanatları Festivali

Egedeki Antik Kentlerde Sahne Sanatları Festivali -Sanatçı Bedia Akartürk, Anadolu Filarmoni Orkestrası eşliğinde Bodrum Antik Tiyatroda konser verdi


MUĞLA (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanlığı Başbakanlık Tanıtma Fonu desteği ile düzenlenen, Egedeki Antik Kentlerde Sahne Sanatları Festivali kapsamında, sanatçı Bedia Akartürk Anadolu Filarmoni Orkestrası eşliğinde Bodrum Antik Tiyatroda konser verdi.
     Anadolu Filarmoni Orkestrası ile sahneye çıkan sanatçı Akartürk, orkestra eşliğinde sevilen türkülerini seslendirdi.
     Konser öncesinde gazetecilere bilgi veren Anadolu Filarmoni Orkestrası Müdürü ve Genel Sanat Koordinatörü Kenan Gökkaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Egede bulunan yedi antik kentte sanatçılarla sanatseverleri Egenin mistik ortamında bir araya getirdiklerini ve konserlerden ilkini düzenlediklerini söyledi.
     Sanatçı Bedia Akartürk ile Anadolu Filarmoni Orkestrasının konser vereceğini belirten Gökkaya, şöyle konuştu:
     Kültür Bakanlığımız tarafından yedi antik kentlerde düzenlenecek olan antik kentler festivalindeyiz. Burası Bodrum, daha doğrusu Halikarnassos Antik Tiyatrodayız. Bodrum ve civarındaki halkımızla birlikte Anadolu Filarmoni Orkestrası, Anadolu müzik kültürünün duayeni Bedia Akartürk ile halkımızla buluşuyor. Ayrıca Filarmoni Orkestrası köy köy gezerek Anadolu insanıyla buluşturmak için mücadele ediyor. Program içerisinde barok, Latin, jazz ve Türk Halk Müziğimizin çok seslendirilmiş eserlerine varıncaya kadar birçok eserlere yer verilecek. Ayrıca bir resim sanatçımız da konser boyunca antik tiyatro ile ilgili bir resmi gerçekleştirecek.
     Konserde ilk olarak Anadolu Filarmoni Orkestrasının eserlerine yer verildi. Daha sonra sahneye çıkan Bedia Akartürk, Ya beni de götür, ya sen de gitme, Yeşil başlı görev ördek, Kesik çayır türkülerini seslendirdi.
     Konser boyunca antik tiyatroyu dolduranlar, Akartürk ve Anadolu Filarmoni Orkestrasına alkışlarıyla destek verdi. Konseri yaklaşık bin kişi izledi.
     Öte yandan, 10 Haziranda Kütahya Aizonoi Antik Kentinde Anadolu Filarmoni Orkestrasının konseri ile başlayan festival, Denizli Hierapolis Antik Kentinde Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünün Deli Dumrul adlı tiyatro oyunuyla sona erecek.
    
     Muhabir: Ali Ballı / Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Egedeki Antik Kentlerde Sahne Sanatları Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER