Ege Bölgesi Sanayi Odası organ seçimleri

Ege Bölgesi Sanayi Odası organ seçimleri -Yönetim Kurulu Başkanlığına Ender Yogancılar yeniden seçildi


İZMİR (A.A) - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) organ seçimleri yapıldı. EBSO binasındaki seçimlerde, 2013-2017 döneminde görev yapacak yönetim kurulu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) delegesi asil ve yedek üyeleri belirlendi. Tek liste ile gidilen seçimlerde EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Ender Yorgancılar yeniden seçildi.
     Seçimde oy kullandıktan sonra açıklama yapan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, son derece sakin bir seçim yaşadıklarını belirterek, bunun tek liste ile seçimlere gidilmesinden kaynaklandığını söyledi.
     EBSOda yönetim kurulu başkanlığında 25 yıl sonra tek liste ile seçime gidildiğini hatırlatan Yorgancılar, "Bu geçtiğimiz dönemde yaptığımız çalışmaların, hem şahsıma hem de yönetim kurulundaki arkadaşlarıma güvenin neticesinde oldu. Bu durum bize daha fazla sorumluluk yükledi. 4 yılık süre zarfında daha fazla sorumluluk alacağız. Bu da EBSOyu daha iyi yere getirecek. 2023 hedeflerine ulaşmada bize büyük katkı sağlayacak" dedi.
     Geçmişte odada kadın meclis üyesi sayısının az olduğunu dile getiren Yorgancılar, geçen dönem 4 olan bu sayının 5e çıktığına işaret etti.
     Ender Yorgancılar, kadın meclis üyesi sayısının artmasından mutluluk duyduklarını ifade ederek, TOBB delege listesine iki kadın meclis üyesini aldığını vurguladı.
     Meclis üyeliğine seçilemeyen EBSO eski Başkanı Atıl Akkanı EBSO Disiplin Kuruluna aldığını belirten Yorgancılar, "Atıl Akkan ilk başkanımdır. Bu seçimlerde meclise giremeyen Atıl Akkan ve Bayram Talayı disiplin kuruluna yazdım. Bu listeleri yaparken bu kadar zorlanacağımı düşünmüyordum. Tüm arkadaşlardan görev talebi oldu. 130 meclis üyesi arasından 11 yönetim kurulu, 21 TOBB delegesi olarak 32 kişiyi seçebiliyorum. Bu açıdan zorlandım. EBSO sadece yönetim ile çalışmıyor. Komite ve meclis çalıştıkça biz olarak bakıyoruz. Seçilmeyen arkadaşlar seçilmiş gibi çalışacak. Herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
     Seçimde saat 09.00da başlayan oy verme işlemi 14.00da sona erdi, 130 meclis üyesinin 126sı oy kullandı. 1 oyun geçersiz sayıldığı seçimlerde EBSOnun yeni Yönetim Kurulu üyeleri ve aldığı oylar şöyle:
     "Ender Yorgancılar 115, İbrahim Gökçüoğlu 122, Erdoğan Çiçekçi 122, Hüseyin Vatansever 125, Haluk Tezcan 123, Muhsin Dönmez 124, Eyüp Sevimli 124, Ateş İlyas Demirkalkan 125, Deniz Gündüz 119, Kamil Porsuk 123 ve Hakan Ürün 120"
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Ege Bölgesi Sanayi Odası organ seçimleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER