Ege Denizindeki fırtına dev gemiye rotasını

Ege Denizindeki fırtına dev gemiye rotasını değiştirtti -Yunanistanın Girit Adasına gitmek üzere yola çıkan dünyanın en büyük kruvaziyerlerinden MSC Divina kötü hava koşulları nedeniyle rotasını Marmarise çevirmek zorunda ka


MUĞLA (A.A) - Yunanistanın Girit Adasına gitmek üzere yola çıkan dünyanın en büyük kruvaziyerlerinden, MSC Divina Ege Denizindeki kötü hava koşulları nedeniyle rotasını daha korunaklı bir liman olan Marmarise çevirmek zorunda kaldı.
     Akşam saatlerinde sürpriz bir şekilde Marmaris Körfezine giriş yapan dev gemi, daha sonra Marmaris Limanına doğru ilerledi. Geceyi aydınlatan ışıklarıyla vatandaşların ilgi odağı olan gemi, römorkörler yardımıyla limanın büyük rıhtımına yanaştırıldı.
     Marmaris Liman İşletmeciliği A.Ş yetkilileri, içinde 3 binden fazla yolcu bulunan MSC Divinanın kötü hava koşulları nedeniyle Girit Adasındaki Heraklion Limanına yanaşmasının iptal edildiğini söyledi. Sabah ilçeye gelmesi beklenen geminin bu nedenle 12 saat erken limanlarında olduğunu belirten yetkililer, yolcuların geceyi Marmariste geçirmesinin ilçe ekonomisi açısından sevindirici olduğunu ifade etti.
     Bu arada, ilçeye ilk seferi olması nedeniyle geminin yolcuları için karşılama töreni yapılacağı ve çeşitli hediyeler verileceği öğrenildi.
     2012 yılının Mayıs ayında görkemli bir şekilde denize indirilen ve dünyanın en büyük 5. yolcu gemisi olan MSC Divinanın 333 metre uzunluğunda olduğu kaydedildi.
     Geminin cumartesi gecesi ilçeden ayrılacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Ege Denizindeki fırtına dev gemiye rotasını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER